Berlinerkranser

Nå nærmer det seg jul og jeg har begynt med julebaksten! Berlinerkranser er søte, små tradisjonelle julekaker med perlesukker. De blir ofte bakt til jul som en av de syv slagene.

Berlinerkranser:

  • 200 g smør
  • ca. 250 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 eggehvite
  • perlesukker

Smuldre smøret i melet. Smøret skal ikke smeltes, men del det gjerne i små terninger og smuldre det inn i melet med fingrene.

Tilsett sukkeret og eggeplommen.

Elt deigen sammen og sett den i kjøleskapet. Deigen er ganske myk, så det er viktig at den står kaldt litt, slik at den blir lettere å forme.

Trill deigen til 10 cm lange pølser og form slik som du ser på bildet over.


Legg på et stekebrett med bakepapir.

Pensle med eggehvite og strø over perlesukker.

Stek ved 175 grader i 10 minutter til de er lysegule og gjennomstekte.

Avkjøl på rist. Oppbevar i en tett kakeboks.

Søte, små tradisjonelle julekaker med perlesukker.
Thea

5 kommentarer

  1. Ser flott ut Thea! Gleder meg julebakst, jeg å! :)

  2. Skal bake disse i dag, etter at jeg bakte serinakaker i går og brune pinner dagen før :)

  3. Hei:)
    Takk for oppskrift. Har bakt berlinerkranser for første gang..med din oppskrift. De ble kjempegode:)

  4. Hei! Hvor lenge bør deigen stå i kjøleskapet? :)

    1. Hei! La deigen stå i kjøleskapet i ca. 1 time, før du triller den ut. God jul :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *