Sandkaker

 
I helgen var jeg hos farmor og bakte noen julekaker. Koslig! Vi bakte sandkaker og krumkaker. I dag kommer oppskriften på sandkaker, men krumkaker kommer selvfølgelig også på bloggen snart.
 
 
 
Sandkaker er veldig gode, tradisjonelle julekaker som ofte lages som en av de syv sortene. Servert med krem og multesyltetøy smaker de ekstra godt. Småkakene smaker også godt med vaniljekrem og bær.
 
 
 
Sandkaker: 
  • 200 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 100 g mandler, skållede og malte
  • 1 egg
  • 100 g sukker
Sandkakeformer
I stekeovnen: 175 grader i 10-15 minutter 
 

Skåld mandlene og tørk dem.

Finmal mandlene i en mixmaster.

Smuldre smør og mel sammen. Smøret skal ikke smeltes, men del det gjerne i små terninger.

Tilsett mandler, egg og sukker.

Kna deigen sammen. La den hvile tildekket i kjøleskapet i 1 time.
 
Sandkakeformer
 
Pensle sandkakeformene med smør.
 
Trill deigen til like store kuler. Ta en og en kule og trykk de ut i formene.
 
Stek kakene ved 175 grader i 10-15 minutter.
La de avkjøles litt i formene på en rist, før du snur dem opp ned.
 

Slå formene ned i kjøkkenbenken eller slå på formene med en skje for å få kakene ut av formene.

 
Avkjøles på rist. Oppbevar i en tett kakeboks. Sandkakene kan fint fryses.
 
 
Fyll gjerne sandkakene med krem og multesyltetøy og server.

Sandkakene smaker ekstra godt med krem og multesyltetøy i. Småkakene smaker også godt servert med vaniljekrem og bær.

 
Utrolig gode, tradisjonelle julekaker!
 
 
Thea

3 kommentarer

  1. Anonymous

    Nam nam… dette så kjempe god ut :-)

  2. Takk for oppskriften. Bildene dine er kjempe bra og! God Jul!

    1. Takk, så hyggelig å høre! God jul :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *