Krumkaker

Krumkaker spiser familien min hver jul med multekrem. De sprøe kakene, formet som kremmerhus smaker utrolig godt med krem og syltetøy. Farmoren min lærte meg hvordan en lager hjemmebakte krumkaker. Her er oppskrift med steg for steg bilder med hvordan du lager krumkaker selv!

Denne oppskriften gir cirka 30 krumkaker.



Krumkaker:
30 stk

  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts kardemomme


Krumkakejern
Krumkakepinne

Visp egg og sukker til eggedosis.

Rør i smeltet smør, mel og kardemomme. La røren stå kjølig i et par timer.

Krumkakejern
Krumkakepinne

1) Smør krumkakejernet med smør.

2) Bruk en barneskje og legg en skje med røre i midten av jernet.

3) Lukk jernet og press det sammen til det begynner å frese. Stek kakene til de er gyllen gule på svak varme.

4) Rull kaken rundt en krumkakepinne med en gang de er ferdig stekt.

5) Ta kakene av pinnen når de har stivnet og legg dem på en rist, også er de klar til servering.

 
Server med pisket krem og syltetøy. Min favoritt er multekrem. Smaker også godt med riskrem.
 
 
Sprøe, gode kaker formet som kremmerhus smaker kjempegodt servert med multekrem.
Multesyltetøy
Thea

5 kommentarer

  1. Hos oss har alltid strull vært runde og krumkaker formet i glass :)

  2. Anonymous

    Keg har brukt oppskriften og den var bra. Men bruk smør på 1kake ikke resten!

    1. Anonymous

      Jeg*

  3. Flott oppskrift, og bildene var gull verdt for en nybegynner som meg.
    Mormor kom med et tips om 1- 2 ss varmt vann om røra var blitt litt tjukk, og det var lurt.
    -Og er det flere som meg, som ikke klarer å rulle dem uten å svi av fingertuppene, kan jeg anbefale å plastre tommel og pekefinger :) Da gikk det som en drøm! Krumkaker blir det flere av heretter.

    Takk for flott blogg, jeg bruker ofte oppskrifter herfra.

    1. Så kjekt å høre at krumkakene ble en suksess! Takk for tips :) Veldig gøy at du bruker oppskrifter fra bloggen :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *