Troika sjokolade

Jeg kjører mer konfekt på bloggen! I dag skal jeg friste dere med hjemmelaget troika sjokolade. Troika sjokolade er utrolig godt. Konfekten har herlige lag av marsipan, nugat, bringebærgele og er dekket med sjokolade.



Det letteste er å bare helle sjokoladen over gelen, men du kan også skjære den i ruter og dyppe hver bit i sjokolade slik jeg gjorde. Det tok laaaang tid!



Troika sjokolade:

  • 1 pakke bringebærgele (med halv vannmengde)
  • 100 g nugat
  • marsipan
  • 200 g mørk/lys kokesjokolade

Lag en pakke bringebærgele, men tilsett bare halvparten av vannet. La den stå å stivne.

Kjevl ut marsipan og skjær den til så den passer i formen. Jeg brukte en 32x23cm langpanneform.

Smør nougat utover marsipanen.

Jeg brukte bløt nugat fra Odense.
 

Smør gelen som holder på å stivne over nougaten.

Smelt sjokoladen.

Det letteste er å bare helle sjokoladen over gelen, men du kan også skjære den i ruter og dyppe hver bit i sjokolade slik jeg gjorde. Det tok laaaang tid!

Legg en rute på en gaffel.

Bruk en skje og hell sjokolade over til den er helt dekket.

Legg de ferdige konfektene på et bakepapir. Sett i kjøleskapet slik at sjokoladen stivne.
 

Nam ♥ ferdig hjemmelaget troika sjokolade.

Herlige lag av marsipan, nugat, bringebærgele og er dekket med sjokolade.
 
Thea

13 kommentarer

  1. Anonymous

    Nam, så godt ut! Har bare et spørsmål angående dette. Jeg klarer IKKE å smelte kokesjokolade!!!! Det er helt umulig, det bare krystaliserer seg med en gang! Melkesjokolade går jo helt fint.. Håper du kan hjelpe meg.

    1. My Little Kitchen

      Hmm, jeg smelter kokesjokolade på samme måte som melkesjokolade og det har gått helt fint. Du kan også bruke melkesjokolade til troikaen :)

      Thea

    2. Å smelte sjokolade er ikke noe problem. Du kan smelte i vannbad. Jeg bruker et dl mål, putter sjokoladen i den og har dl målet i kokende vann på plate.

  2. Anonymous

    Hei Thea. Dumpet over bloggen din. Du verden så flink du er. Har du tenkt å bli konditor kanskje?
    Troika i slike formater har jeg nok ikke sett, men fristende å prøve ja. Hm nam nam
    Grethe

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk :) Bloggen og bakingen er bare en hobby og kommer nok også til å være det i fremtiden. Jeg går på studiespesialiserende (allmen).

      Thea

  3. Oi, Troika kjenner jeg igjen fra den tiden jeg trodde jeg kunne spise sjokolade. Mmmmm. Er denne like god? Ser ut som masse arbeid – håper du ble fornøyd med resultatet :D

    God jul til deg!

    1. My Little Kitchen

      Jeg syntes at denne troika sjokoladen er veldig god. :) Det tok ganske lang tid å dyppe bitene i sjokolade, men det var verdt det ;)

      Thea

  4. Anonymous

    Hvor har du kjøpt nugaten? Har lett i alle butikker, finner det ikke .. :(

    1. Hei! Jeg kjøpte nugat på vanlig matbutikk, kiwi eller Coop Obs tror jeg. :)

      Thea

  5. Anonymous

    Hei Thea!
    Så flink du er!
    Ca. kor mykje marsipan brukte du?

    Lise

    1. Tusen takk! Du trenger ikke veldig mye, det holder å kjøpe en liten pakke. Så er det bare og kjevle ut til det dekker bunnen av formen, passe tykt :-)

  6. Caroline

    Hei! Disse så gode ut! Hvor lang er holdbarhetsdatoen? Kanjeg lage disse nå og gi bort til jul? :)

    1. Tusen takk! De har ikke så lang holdbarhetsdato, så ville ventet med å lage de som julegaver til litt nærmere julaften. Oppbevar troikakonfekten kjølig i tette glass eller bokser og den holder seg fint i litt over en uke :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *