Amalies rosa bursdagskake

De siste dagene har jeg ikke hatt tid til å legge ut nye oppskrifter på bloggen, fordi jeg har vært travelt opptatt med å arrangere lillesøsteren min sitt bursdagsbesøk og bake denne rosa bursdagskaken til henne. Det har vært veldig gøy å utfordre seg selv. Jeg har aldri laget en fondantkake med 2 etasjer og rosene tok sin tid, men det var verdt det. Lillesøster ble veldig fornøyd og bursdagsbesøket gikk strålende.

Gratulerer med 13 års dagen, Amalie ♥

Kaken er satt sammen av lag med sjokoladekake, smørkrem og bringbærkrem. Den er trukket med rose fondant og pyntet med hvite former langs kanten, bokstaver og roser med glitter.
Lag denne sjokoladekakerøren. Røren skal du fordele i to 20 cm springformer og to 12 cm springformer. Dersom du bare har 1 av samme form, kan du bruke samme form og steke i den 2 ganger.

Ha bakepapir i bunnen av en 20 cm springform og en 12 cm springform og spray med formfett. Jeg brukte denne lille, søte kakeformen fra bakeshop.no

Stek den store kaken i  30-45 minutter og den lille i 15-20 minutter. Bruk deretter de samme formene til å steke 1 til kake i hver form.

Avkjøl på rist.

Legg kaken i frysen en liten stund til de blir faste og skjær av toppene, slik at de blir flate. Du kan skjære kaken i flere lag om du ønsker det.

Lag 1 porsjon smørkrem og ha i rosa konditorfarge til du får en fin rosa farge. Oppskrift på smørkrem finner du her!

Tips! Hvis du får mer smørkrem igjen, er det bare å fryse den. Ha kremen i en plastpose og legg den i fryseren, så kan du ta den opp når du trenger det. Pisk den opp igjen, så kan den helt fint brukes.
 

Jeg bruker rosa Wilton konditorfarge
Bringebærkrem:
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 100 g bringbær
Ha kremfløte og sukker i en mikserboller. Miks til krem. Rør bringebær inn i kremen.

Legg en del av sjokoladekaken på et kakefat. Ha smørkremen i en krempose med en rund tipp. Sprøyt en sirkel på kaken som på bildet. Sirkelen av smørkrem lager jeg for at fyllet ikke skal renne ut når jeg legger det andre laget på.

Ha bringebærkrem i midten av sirkelen av smørkrem. Pass på å ikke fylle kaken så mye at fyllet går over kanten på smørkremen.

Smør krem på undersiden av den ene delen av den lille kaken. Legg den delen på en tallerk med plastfolie på. Sprøyt en ring med smørkrem og ha på bringebærkrem.

 Legg den andre delen oppå begge kakene.
Smør et tynt lag smørkrem over begge kakene.

Sett kakene i kjøleskapet og la de stå til smørkremen har stivnet helt.

Pensle kaken med litt vann før du tar fondanten på. Dette er for at fondanten skal klistre seg til kaken.

Spray med formfett og dryss melis på et bord/kjøkkenbenk. Kjevl ut fondanten til den er glatt, jevn og passe tykk med en non-stick kjevle. Den må også være stor nok til å dekke kaken. Pass på at fondanten ikke klistrer seg fast i bordet, så snu den og dryss med melis mens du kjevler. Løft fondanten opp og legg den over kaken. Form fondanten rundt kaken og skjær vekk overflødig fondant med et pizzahjul.

Det er litt vanskelig å forklare hvordan man dekker en kake med fondant, men her er en video jeg fant på youtube som viser hvordan man gjør det. Den videoen var veldig nyttig for meg første gang jeg lagde en fondantkake. Videoen finner du her!

Dekk den lille kaken med fondant på samme måte. Sett kaken i kjøleskapet så de stivner litt.

Løft opp den lille kaken, ta vekk plastfolien under og sett den lille kaken i midten oppå den store kaken.

Bokstavene:
  • hvit fondant
  • litt melis
  • bokstavformer
  • tallformer
  • hvitt glitter
Kjevle ut hvit fondant. Ha litt melis på fondanten hvis den blir for klissete. Trykk ut bokstavene og tallene du trenger.
Bokstavformer finner du hos kakeboksen.no

Tallformer finner du her!

Rosene prøvde jeg meg bare frem med. Jeg brukte disse blomsterformer her og  disse til å gjøre bladene tynne. Jeg skal viser dere hvordan jeg gjorde det senere når jeg har blitt flinkere. Du finner mange videoer på youtube av hvordan du lager roser.

Jeg hadde spiselig hvitt glitter på bokstavene og rosene. (Rainbow dust)

Jeg laget en bord med royal icing nederst på kaken. Oppskrift på royal icing finner du her!

OBS! Du trenger bare royal icing til kantene, så jeg brukte disse målene:

  • 1 ss marengspulver
  • 125 g melis
  • 2 ss veldig varmt vann

Ha frostingen i en krempose med en 22 tipp fra Wilton. Lag borden rundt kanten.

Sett rosene på kaken.

Oppbevar kaken tildekket i kjøleskapet.

Rosa bursdagskake

♥ ♥ ♥

Gratulerer med 13 års dagen, Amalie! ♥

Thea

27 kommentarer

  1. Utrulig fin kake.
    Eg bare lurar på om du har
    pinnar eller ana støtte i kaka?
    Eg har lyst il å prøve 2 egt kake,
    men har hørt at den kan kollapse..

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk, Ingrid! :)

      Jeg brukte ingenting til å støtte min kake. Den ser kanskje stor ut på bildene, men den var egentlig ganske liten som du ser på bildet med lillesøsteren min.

      Kaken min var helt stødig og det var ingen fare for at den skulle kollapse. Det er bare å prøve seg. Lykke til og kos deg med bakingen! :)

      Thea

  2. Anonymous

    Hei lurte på om man kunne bruke noe annet enn bringebær i kremen kan man for eksempel bruke kakao eller sjokolade????

    1. My Little Kitchen

      Ja, du kan bruke andre type bær, sjokolade eller vaniljekrem i kremen :)

  3. Anonymous

    Så utrolig fin!

    1. My Little Kitchen

      Takk :)

  4. Anonymous

    hvor har du kjøpt den «kjevlen»? den du brukte for å rulle ut kaken? hvor mye kostet den ca.? blir glad for svar.
    takk på forhånd :)

    1. My Little Kitchen

      Hei :)

      Non-stick kjevler kan kan du kjøpe på her:
      http://www.bakeshop.no/index.asp?prodgroup=Verkt%C3%B8y&prodgroupex=Kjevler&pmode=2&prodid=101137

      Denne koster 100kr, men du kan få de i forskjellige størrelser til forskjellig pris.

      Thea

  5. Anonymous

    kan man bruke fryst bær?

    1. My Little Kitchen

      Ja, du kan bruke fryste bær som du har tint til bringebærkremen :)

  6. Anonymous

    Hvor får du tak i fondanten og glitteret?

    1. Hei! Det kan kjøpes på nettbutikker som bakeshop.no :)

  7. Anonymous

    Hei

    dette er ikke snakk om baking, du driver med kunst!

    Utrolig fine ting du har kommet med Thea..Lykke til

  8. Flott blogg du har Thea. Den er inspirerende for ei mormor som selv har bakt siden hun var 15 år (altså meg). Og nå skal jeg prøve å bruke fondant på kaken til dåpen til barnebarnet. Og muffinsen skal få fine smørkremroser.

    1. Tusen takk for hyggelig kommentar! Jeg er veldig glad for at bloggen min inspirerer deg. Masse lykke til med dåpskaken og muffins :D

  9. Anonymous

    Hei! Kjempe fin kake:) Har du oppskrift på fondanten du bruker?

    1. Tusen takk! Fondanten er kjøpt så har dessverre ikke oppskrift :)

  10. Anonymous

    Hei, når du skriver tildekket i kjøleskap. Er det nok å putte den i en kakeboks med plastlokk (sånn som man frakter kaker i), eller må man pakke den inn i plastfolie? Er så redd for at fondanten skal bli hard… Utrolig fin kake du har laget!!! :D

    1. Jeg oppbevarte den i en kakebærer med lokk :-)

    2. Anonymous

      Tusen takk for svar :)

  11. Er fondanten masipan?

    1. Fondant er ikke det samme som marsipan. Jeg bruker fondant fra Wilton :-)

  12. Går det ikke an og kopiere oppskrifter her?

  13. Hei. Kan jeg stable den lille rett oppå den store uten brett og sugerør og styr? Den er solid den underste kaken? Eller vil det hele kunne sige sammen?

  14. Hei!

    Du kan helt fint stable kakene oppå hverandre, slik jeg har gjort i innlegget over, uten at den faller sammen :-)

  15. Kan du legge ut oppskrift på fondant? Eller kjøper du ferdig fondant?:)

  16. Noen erfaring med hvordan fondanten oppfører seg over natten i kjøleskap? Er redd for ett prakteksemplar av en kake at fondanten skal bli klissete….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *