Appelsinkake

Denne saftige, fantastisk gode og friske appelsinkaken må du bare prøve. Kaken er dekket med melisglasur og pyntet med appelsinbåter og sjokolade.

Oppskriften passer til en springform med 23 cm i diameter.

Appelsinkake:

  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 egg
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 1 dl appelsinjuice eller saften av appelsin
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g hvetemel
  • saften av 2 appelsiner til dynking av kaken
Pisk smør og sukker til det er hvitt og kremaktig. Ha i eggene ett og ett om gangen og
rør sammen mellom hver gang.
Tilsett appelsinsaften og revet appelsinskall.
Tilsett bakepulver og mel, og rør det inn.
Fyll røren i en godt smurt springform, 23 cm i diameter.
Sett kaken på nederste rille ved 175 grader i cirka 50 minutter.
Stikk hull i kaken med en pinne, mens den er varm. Hell presset appelsinsaft i hullene. Avkjøl på rist.

Ha kaken på et serveringfat.

Glasur:

  • 4 dl melis
  • 3 ss appelsinsaft

Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken.
(Hvis du trenger mer glasur er det bare å lage mer)

Til pynt:
  • 100 g sjokolade
  • 1 appelsin

Skrell appelsinen og skjær den i små trekantede båter. Bruk en ostehøvel uten riller og høvl sjokoladen.

Pynt kaken med appelsinbåter og sjokolade.
Saftig og god appelsinkake pyntet med melisglasur, appelsinbåter og sjokolade.
Saftig, fantastisk god og frisk appelsinkake!
Thea

3 kommentarer

  1. hei,
    kaken ble fin den. jeg delte den så det ble ett lag med appelsinkrem, og så dynket jeg den med sitruslikør. det ble godt. takk for oppskriften :-)

    1. Nam, det høres godt ut. Takk for tips :)

    2. hei Thea :) Hvor mye appelsinsaft må jeg ha til dynking målt i dl tror du? 2-3 dl? Presser du med vanlig appelsinpresse?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *