Belgiske vafler i ovnen

Belgiske vafler er en veldig god dessert når du har lyst på noe enkelt og godt. Jeg stekte mine vafler enkelt i silikonformer i ovnen. Det gikk mye raskere enn å steke dem i vanlig belgisk vaffeljern. Server de belgiske vaflene med banan og sjokoladesaus eller vaniljekrem og blåbær.

Belgiske vafler:
8 stk

  • 3 egg
  • 4 dl melk
  • 240 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 110 g smør

Pisk egg og melk sammen.

Ha i smeltet smør.

Tilsett mel, bakepulver, salt og sukker.

Rør alt sammen til en jevn, glatt røre uten klumper.

Jeg brukte silikonformer til å steke vaflene. Sett formene på et stekebrett og hell i røren.

Stek ved 220 grader midt i ovnen i 8-9 minutter.

Ta formene ut av ovnen og la vaflene avkjøle seg noen minutter. Ta vaflene ut av formene ved å snu formene opp ned. Legg dem på et stekebrett med den «rutete» siden opp.

Sett brettet inn i ovnen igjen og stek vaflene til de blir gyldne, cirka 4-5 minutter.

Sjokoladesaus:

  • 1 dl kremfløte
  • 90 g hakket sjokolade

Ha hakket sjokolade og fløte i en kjele. Kok opp mens du rører.

Jeg serverte de belgiske vaflene med banan og sjokoladesaus.

Belgiske vafler smaker også veldig godt med vaniljekrem og blåbær.

Thea

5 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei,
    disse fikk jeg lyst til å lage. Fulgte linken til siden men det er ikke en nettbutikk. Hvor har du kjøpt dine?
    Lisbeth

    1. My Little Kitchen

      Hei Lisbeth! Du kan kontakte de som eier siden og høre hvilke butikker som har produktet :)

      Thea

  2. Takk for oppskrift, men hva skal det være 4 dl. av? ;)

    -formene var jo geniale. :-D

    1. My Little Kitchen

      bekalger, 4 dl melk!

      Ja, formene er geniale :)

      Thea

  3. These waffles look delicious! I love the ones with chocolate… great recipe!

    I just discovered your blog and browsed through some of your recipes, they all look scrumptious!

    Even if I have to use the translator I really enjoy reading your posts :)

    I’m a new follower!

    Michela

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *