Marengskake med sjokolade og jordbærkrem

Dette er en utrolig god og frisk kake med marengsbunn, krem og friske bær. Marengsen er seig og god med sjokoladeknapper, toppet med jorbærkrem og pyntet med jordbær og bringebær.

Marengs med sjokoladeknapper:

  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 100 g sjokoladeknapper

Stivpisk eggehvitene og visp inn sukkeret litt etter litt til det blir en blank og seig marengs.

Ha i sjokoladeknapper og bland dem sammen med marengsen med en slikkepott.

Tegn en sirkel med diameter 26-28 centimeter på bakepapiret. Smør røren ut på bakepapiret og stek marengsen i 1 time og 30 minutter ved 175 grader. Skru av varmen og la marengsen stå i stekeovnen i minst 3 timer. Den kan godt stå over natten.

Ferdig stekt marengs.

Skjær jordbær i biter.

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 pk vaniljekrem
  • 1 kurv jordbær
  • jordbær og bringebær til pynt

1) Pisk kremfløte til krem.
2) Bland vaniljekrem med pisket krem.
3) Ha i oppskjærte jordbær.

Ha fyllet over marengsen.

Pynt med jordbær og bringebær på toppen.

 Utrolig god og frisk marengskake!

Thea

21 kommentarer

  1. Så veldig god ut :-) Hvor mange grader steker du bunnen på?

    1. Stek bunnen ved 175 grader. Beklager noen ganger går det litt fort :)

  2. Jeg må ha ting inn med t-skje :) Når du skriver skru av varmen og la marsengsen stå i minst tre timer: holder du døren igjen da, eller står den litt på gløtt? Tre timer, er det inkludert steketiden, eller skal bunnen først stå 1,5 time og så tre timer etterpå? Hvor mye vaniljekrem bruker du?

    Denne kaken MÅ bare prøves ved en passende anledning!

  3. Hei Solfrid! :) Stek først marengsen i 1,5 time. Skru av varmen, la marengsen stå i ovnen med lukket dør i minst 3 timer, gjerne over natten. Brukte en pakke vaniljekrem fra freia.

    Lykke til og kos deg med bakingen! :)

    Thea

  4. Takk for svar! I dag skal jeg prøve meg på appelsinkaken. Tenkte å glede kollegaer på jobb :)

    1. Så gøy! Alltid kjekt å glede andre med hjemmelaget bakst :)

  5. Anonymous

    Er det greit om den ikke venter i ovnen etter steke tid i 3 timer? For hva skjer hvis ikke den venter så lenge?

    1. Marengsen blir ikke like seig og sprø :)

  6. Denne var bare helt fantastisk…skal nok lages igjen om ikke så lenge :-)

    1. Å, så bra marengskaken falt i smak! :)

  7. Krise!!! Steker Marengsen nå, men d blir mislykket :( Hvor i ovnen skal Marengsen stå? I midten? Er det riktig med en temperatur på 175 grader? Marengsen min blir svidd.

    1. Stek den midt i oven på 175 grader. Så rart marengsen ble svidd. Ovner er forskjellige, så det kan være din har sterkere varme enn min?

  8. Jeg hadde å lyst å kunne servere denne kaken i kveld til gjester, så jeg prøvde igjen i dag tidlig og stekte marengsen på 125 grader. Da gikk det fin, fint! Fikk ikke tak i jordbær, men brukte blåbær i stedet. Knall godt ble det ( kremt, kremt, det er viktig å skryte av såg selv).

    Ps! Takk for svar!

    1. Så bra at det gikk fint til slutt og at du fikk servert kaken til gjestene dine, Solfrid! :)

  9. Anonymous

    Kan den stå i stekeovnen med døren åpen eller må den være lukket? :)

    1. La den stå med lukket dør :)

  10. Hei så mye gode oppskrifter du har og prøvd hsvrepannekaker i dag og gode og dunne og fslt i smak både blsnd de unge og voksne her og marengdkaka vsr kjempe god og lett forklarte opødkrifter og bilder du er bsre kjempe flink og ha en god sommer frs meg og tigter innom flere gsnger ble velfig indpirert av din matblogg.

  11. Anonymous

    Er det lurt å smøre bakepapiret før man legger på marengsen??
    Er det vanskelig å få marengsen av bakepapiret og over på kakefat??

    1. Hei! Jeg pleier ikke å smøre bakepapiret før jeg steker marengsen og jeg har ikke opplevd at den er spesielt vanskelig å få den over på kakefatet :-)

  12. Christine

    Hei, har nå prøvd to ganger å lage deep dark chocolate cookies og begge gangene flyter kjeksene utover og hele stekebrettet blit bare en stor sjokolade greie. Oppskriften er fulgt. Hva kan være feil ?

    1. Hmm, så kjedelig!
      Ting jeg tenker på er at du kanskje ha pisket eggehviten litt for mye, slik at kjeksene flyter enda mer utover enn vanlig. Bare skum eggehvitene til det blir hvitt skum. Og kanskje steke kjeksene færre på ett brett, slik at det er større mellomrom mellom kjeksene. Håper det går bedre neste gang :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *