Banankake

Saftig og god banankake med en søt og herlig smak av banan. Banankaken er toppet med en deilig nutella frosting og sjokolade. Elsker nutella og nutella frosting på banankake var en super god kombinasjon!

Denne kaken passer til en 23 cm i diameter springform.
Banankake:
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 150 g smør
  • 4 ss melk
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 modne bananer
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland det inn i eggedosisen.
Tilsett melk, salt og vaniljesukker. Mos bananene sammen med en gaffel og ha de i røren.
Sikt mel og bakepulver i røren.
Ha bakepapir i bunnen av en springform og spray med formfett. Hell røren i formen.
Stek midt i ovnen ved 175 grader i 45-50 minutter. Avkjøl på rist.
Nutella frosting:
  • 250 g smør, romtemperert
  • 150 g melis
  • 2 ts vanilje ekstrakt
  • 200 g mørk sjokolade
  • 100 g nutella
  • 1-2 ss melk
1) Smelt sjokolade i mikroen og avkjøl litt.
2) Miks sammen mykt smør og melis til en luftig krem.
3) Ha i smeltet sjokolade, nutella, vanilje ekstrakt og melk.
4) Pisk til en luftig sjokoladekrem, ca. 4 minutter.

Smør frostingen over kaken.

Rasp og høvl sjokolade til å pynte med på toppen av kaken.


Thea

15 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei! Den så god ut! Hadde planer om å stemme..men lenken virket ikke..

    1. Nei så dumt! Fikset det nå :)

  2. Anonymous

    Går det ann å fryse den?

    1. Jeg har ikke prøvd å fryse banankaken, men antar det går fint å fryse den, da uten glasuren :)

      Thea

  3. Da har jeg stemt på deg og kaken din, Thea. Og jeg har linket din kake på min vegg og bedt om at du skal få stemmer. Masse lykke til, elsker bloggen og FB siden din….. syns du er til stor inspirasjon for mange.

    1. Tusen takk for det, Solrunn! :) Veldig gøy at du syntes bloggen min er til inspirasjon.

      Thea

  4. Anonymous

    Jeg har laget kaken, ble kjempegod:)

    1. Så bra banankaken falt i smak :)

  5. Anonymous

    Kan man ha en annen frostning på den?
    Har ikke nutella for øyeblinket, og kan ikke spise vanilje ekstrakt.

    1. Anonymous

      Tusen takk for svar :) Skal prøves! God påske videre :D

  6. Anonymous

    Hei
    hvordan for du den fine sjokoladen på.kaken? Hva bruker du til å få.til deg?

    1. Jeg bruker en ostehøvel til å høvle sjokoladen og da blir den slik som på bildet :)

      Thea

  7. Anonymous

    Jeg lagde cupcakes ut av denne oppskriften. Fikk 20 stykker og stekte dem i 20-25 minutter. Nyyyydelige!

    1. Ja, det går også an. Bananmuffins er godt :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *