Brioche med sjokolade


Brioche er et fransk frokostbrød. Du kan fylle dem med masse forskjellig som sjokolade, bær eller vaniljekrem, så det er som en fransk bolle. Jeg elsker brioche! Disse herlighetene er fylt med sjokolade.

Brioche som jeg har laget før (se her!) har inneholdt melkepulver og har måttet heve over natten. Men nå, har jeg funnet en oppskrift på brioche som inneholder vanlig melk og som bare skal heve 1 1/2 time tilsammen. 




På fransk uttaler man ofte ikke slutten av ordet. Brioche uttales «brioch», altså uten e.

Brioche:
24 stk

  • 6 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1100 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 4 egg
  • 150 g smør
  • 24 ruter melkesjokolade 
  • 1 egg til pensling

  
Varm melken til 37 grader og bland i gjæren.

Ha i mel og sukker.

Tilsett eggene.

Skjær smøret i terninger og ha det i deigen. Elt deigen til smøret har blandet seg helt inn i deigen.

Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra bollen.

Dekk bollen til med plast og la den stå til heving i 1 time. 

Etter 1 time ser deigen slik ut.

Del deigen opp i 24 like store biter. Ta av en liten bit deig fra hver del og rull til en liten kule. Form resten til runde boller, legg en rute melkesjokolade i hver bolle og sett den lille kulen på toppen av hver brioche.
La de heve under et kjøkkenhånkle i 30 minutter. Pensle de lett med et sammenpisket egg.
 

Stek dem ved 180 grader i ca. 10-15 minutter. Pass på at de ikke brenner seg på toppen. Hvis bollene tar farge for rask, før de er gjennomstekt, kan du legge et bakepapir over de inni ovnen.

Server brioche ferske og nystekte
Fantastisk gode brioche med sjokolade!
Bon appétit
Thea

17 kommentarer

  1. Anonymous

    Ser godt ut! Liker bloggen din:) Men du glemte å nevne at man skal putte sjokoladen inn i bollene før steking;) Sier seg jo selv, men lett å glemme.

    1. Jeg har ordnet det :) Takk for at du sa ifra!

  2. Anonymous

    Hvor fikk du formene du har briocheene i ?

    1. Formene er kjøpt på butikken TK-Max i England :)

  3. Anonymous

    Kan vi ha dem i muffinsformer?
    Anne

    1. Ja, du kan også lage dem i vanlige muffinsformer :)

  4. Anonymous

    Hvilken sjokolade brukte du?

    1. Jeg brukte melkesjokolade :)

  5. Anonymous

    Kan man ta vaniljekrem inni også?

    1. Ja, du kan fylle dem det hva du vil :) Vaniljekrem er veldig godt inni.

      Har laget det før som du kan se her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.no/2012/05/brioche-med-vaniljekrem.html

      Thea

  6. Anonymous

    har et spørsmål angående konkurransen på tv3? må man legge inn nytt bilde hver uke?

    1. Hei! Ja, du må legge inn bildet ditt på nytt hver uke, siden konkurranse perioden kun varer en uke om gangen. Det er den med flest stemmer i riktig uke som vinner, så du må begynner å samle inn stemmer på nytt om du vil være med neste uke.

      Håper det var til hjelp! :)

      Thea

  7. Jeg MÅ bare legge igjen et epor denne gang – jeg har sniktittet her inne lenge nok nå ;) Brioche er fantastisk godt, og denne oppskriften skal prøves! Så superlekkert – og godt ut!! :) Jeg må bare si at jeg får så mye inspirasjon av deg! Du lager de mest fortryllende ting, og jeg lar meg friste. Flere ganger har jeg prøvd ut oppskriftene dine, og det er mye snadder altså. Også så søt du ser ut – måtte bare si det også ;)
    Ønsker deg en fin uke – og takk igjen for en herlig blogg <3

    1. et «spor» skulle det stå i første setningen….men det skjønte du kanskje ;)

    2. Hei! Alltid veldig hyggelig når leserne legger igjen en kommentar. Tusen takk for koslig kommentar :D Veldig gøy at du liker bloggen min og prøver ut oppskriftene! Kos deg med bakingen og håper briochene smaker :)

      Thea

  8. hei:) hvor er «stativet» briochene står på fra?
    Kan du forresten sjekke ut min bakeblogg også, så hadde det betyd veldig mye:) http://www.bakeaday.blogg.no

    1. Etasjefatet er fra Riviera Maison :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *