Smash iskake

I dag er det denne oppskriften på smash iskake jeg vil dele med dere. Oppskriften har jeg komponert selv, så håper den faller i smak hos dere. Jeg hadde noen venninner på besøk som testet ut kaken og de syntes ihvertfall at den var veldig god! Iskaken består av en marengsbunn med smash, is med smash sjokolade, mørk sjokolade og toppet med smash. Nam! ♥

Prøvekaninene mine! ♥

Bunn:

  • 3 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 40 g ritz kjeks
  • 60 g Smash

Skill eggene.  Sett eggeplommene til side. Pisk eggehvitene stiv. Tilsett sukker og pisk til stiv marengs. Bland i knust smash og ritzkjeks.

Ha blandingen i en rund spring form og stek nederst i ovnen på 175 grader i 25 minutter. Avkjøl og sett i frysen.
Smash iskrem:

  • 3 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 160 g Smash melkesjokolade

Pisk eggeplommer og sukker i en kjøkkenmaskin, til en tykk og luftig eggedosis. Tilsett frø fra en vaniljestang. Pisk kremfløte til krem i en annen bolle. Bland krem og eggedosis.

Hakk melkesjokolade med smash i biter og bland med krem og eggedosis.

Hell iskremen med smash over bunnen. Sett kaken tilbake i fryseren til isen har stivnet.

Når isen har stivnet i fryseren, begynner du å lage sjokoladeganachen.

Sjokoladeganache:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 50 g kremfløte

1) Brekk sjokoladen i biter og legg i en liten skål.
2) Kok opp fløten eller varm den i mikroen og hell den over sjokoladen.
3) Rør sjokoladen og fløten raskt og godt sammen. Avkjøl litt før den helles over isen.
4) Når du har helt sjokoladeganachen over isen, setter du den tilbake i fryseren. 

Etter 30 minutter i frysen. Smelt hvit sjokolade. Pynt med hvit sjokolade og smash sjokolade.

En smashing god iskake!

Denne oppskriften har jeg komponert selv, så håper den faller i smak hos dere. Legg gjerne igjen en kommentar om hva du syntes om oppskriften :)

Følg gjerne bloggen på facebook her!

Thea

72 kommentarer

  1. Ingvild Hellebø

    BESTE KAKEN DU NOENSINNE KOMMER TIL Å SPISE!

    1. Takk Ingvild :D

  2. Malene Larsen Lussand

    Utrolig god kake! Dere må prøve den, kommer ikke til å bli skuffet :D

    1. Veldig glad du likte iskaken, Malene :D

  3. Marthe Rygg Johnsen

    beste kaken jeg har smakt! helt ulikt noe annet jeg har spist :D

    1. Så gøy å høre Marthe :D

  4. Kristina Skår Mosavi

    dette er en VINNER! absolutt noe av det beste jeg har smakt :D

    1. Tusen takk Kristina :D

  5. Hvilken størrelse bruker du på springformen ? :)

    1. Jeg brukte en 23 cm springform :)

  6. Anonymous

    den blir nå lagt på mine favoritter,så skal den prøves ved første og beste annledning! mormor

    1. Så gøy at du vil lage denne kaken :D

  7. Denne så helt fantastisk ut og skal definitivt prøves ;)
    Jeg har prøvd Smashkaken din før og den er jo bare himmelsk, så har stor tro på denne isvarianten :D
    Keep up the good work!

    1. Så gøy at du vil prøve denne iskaken. Glad smashkaken falt i smak! :)

  8. Digg, Thea!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    :-)

    1. Å, så gøy! Tusen takk Magne :D

  9. Torill A Jørgensen

    Denne må prøves til konfirmasjonen. Konfirmantens yndlings sjokolade. Takk for at du deler oppskriften med oss. :)

    1. Så gøy! Håper den faller i smak i konfirmasjonen :)

  10. Dette er kanskje noe av det mer sexy jeg har sett på en stund.

  11. Anonymous

    kan man bruke noe annet enn vaniljestang?

    1. Det er best å bruke ekte vaniljestang i is, for å få en god smak av vanilje :) Det kan kjøpes på vanlig matbutikk.

    2. Anonymous

      Oja, heheh… nybegynner sååå ja, vet ikke alt enda, men hvordan bruker jeg en vaniljestang?

    3. Skjær den i to på langs med en kniv, skrap frøene ut av vaniljestangen med kniven. Så tar du bare frøene oppi isen. Du kan også bruke en vanilje-twister fra dr.Oetker, den er det bare å vri på også kommer frø ut. selges på de fleste matbutikker. :)

      Håper det var til hjelp!

  12. Anonymous

    Kaka di står i frysern min nå :) Blir spennende å servere til søster og niese imorgen!

    1. Håper iskaken smakte :)

  13. Anonymous

    hmm så godt ut, trur eg må dobble oppskriften for å få den på brett :D

    1. Det må du sikkert :)

  14. Denne så sinnsykt god ut:P denne kommer jeg til å lage meg :P Å da kommer jeg til å linke til denne på min egen blogg :P Vet ikke når jeg skal lage den men kanskje jeg lager den til 17.mai:P hehe

    1. Ja, kaken passer fint til 17.mai :) Håper du liker den!

  15. Anonymous

    Hvor lenge kan denne kaka stå i fryseren?

    1. Regner med den helt fint kan stå noen uker i fryseren, men det blir mest sannsynlig spist opp før det :)

  16. Anonymous

    Hei.

    Hvilken størrelse bruker du på formen?

    1. Jeg brukte en 23 cm springform :)

  17. Hei, Thea.

    Så fin blogg du har! Masse inspirerende og fristende bilder og oppskrifter :-) Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på denne kaken, men jeg lurer på hvordan du klarer å få kaken fra formen til kakefatet? Går det fint å flytte den fra kakeformen over på fatet uten at den blir ødelagt?

    Hilsen Emilie

    1. Hei Emilie! Det gikk helt fint å flytte den fra formen til kakefatet. Jeg hadde et bakepapir i bunnen av formen og da løsner den lett. Kaken er jo frossen, så da er den jo stiv og blir ikke så lett ødelagt når man flytter den.

  18. Anonymous

    Hei
    jeg forstod ikke helt, skal man ta ut bunnen av fryseren når man er ferdig med iskremen? skal man liksom legge ut først bunnen og så iskremen oppå der igjen?

    1. Sett bunnen i fryseren. Når du har laget iskremen tar du bunnen ut av frysen og heller iskremen over. Sett den i frysen til den har stivnet :)

      Håper det var til hjelp!

  19. Anonymous

    Denne så rågod ut! :) men hvor mange dl er 50 g kremfløte?

    1. Takk! 50 g kremfløte er ca. 1/2 dl :)

  20. Hvor lang tid tar hele prosessen omtrent? Kan man lage (og spise) den i løpet av en kveld? :)

    1. Du kan klare å lage og spise den på samme dag, men iskremen må stå å stivne i fryseren noen timer :)

  21. jeg skal lage kaken din i kveld, men lurte på hvor mye 50 gr fløte er i dl?

    1. 50 g kremfløte er ca. 1/2 dl :)

  22. kjempeflott kake :-) holder på å prøve og må si deigen småker flott allerede! Att det var så enkelt å lage is… takker mye for inspirasjon og kjøkken-kakelage-triks du deler med oss som leser bloggen din!!!!

    1. Tusen takk! Kjempe gøy å høre at bloggen min inspirerer deg :) Håper kaken smaker!

    2. ble kjempesukkess… alle som prøvesmåkte gå beste karaktere…. henviste de som spurte etter oppskrifta til din flott blogg…. håper du kommer til å skrive kake-kokebok en gang i framtida :-)

    3. Det er jeg glad for å høre! Haha :)

  23. Anonymous

    Hei. Lagde nettopp denne kaken, men jeg stivpisket ikke kremen til «iskremen» helt stiv. Tror det gjør noe, eller at det går bra?

    1. Dersom du pisket kremfløte til krem, selv om den ikke var helt stiv, tror jeg det skal gå fint :)

      Håper kaken smaker!

  24. Anonymous

    Så fin kake :)

    1. Tusen takk :)

  25. Anonymous

    Hei
    Min datter på 15 år lagde denne fantastiske kaken igår.Ble knallgod:-)
    Ang sjokoladeganachen så står det 100 gr sjokolade og 50 gram fløte.Er det riktig? Hun måtte ta mye mye mere fløte,nærmere 3 dl…….
    Mvh Kari F

    1. Hei! Så bra kaken falt i smak. Målene skal stemme :)

  26. Anonymous

    Jeg og kjæresten min lagde kaken din, det var overraskende lett, og den smakte fantastisk, spesielt isen :)

  27. Hei! Fikk reseptet på denne fra en kollega, og den ble perfekt! Takk for resept og veldig fin blogg :-) Håper det er ok at jeg legger deg i blogglisten min.

    Oslotigern

    1. Hei! Tusen takk for det. Så bra at kaken ble vellykket. Det er selvfølgelig helt greit! :)

      Thea

  28. Anonymous

    Kan jeg ta inspirasjon fra din oppskrift og legge den ut på min blogg??ps min blogg er det bare de i klasser nom leser….

    1. Ja, det kan du selvfølgelig dersom du skrive hvor oppskriften kommer fra og linker til dette innlegget. Skriv gjerne hva bloggen din heter, slik at jeg kan se hvordan kaken din ble :)

    2. Anonymous

      Tusen takk det skal jeg selvfølgelig gjøre jeg holder på med den nå!!

  29. Anonymous

    He¡
    denne kaken frister, men jeg slanker meg så….
    Men skal noknlages etter jeg har gått ned ca 20 kg!

  30. Anonymous

    Nå er denne oppe på min blogg siden jeg fikk lov av deg bloggen heter littlebakery.blogg.no håper du vil komme innom;-)

  31. Anonymous

    Knallgod kake!! Andre gang jeg lager denne nå på under 2 uker. Der røyk slankekuren ;-)

  32. Kan man pynte kaken og deretter fryse den igjen, eller blir det best å pynte rett før servering? Skal prøve denne kaken til barseltreff!! ��

    1. Hei! Du kan pynte den med hvit sjokolade og fryse ned, men jeg ville ventet med å ta på smash sjokoladen til rett før servering :-)

  33. Hei ! Mannen skulle kjøpe inn Smash melkesjokolade. Kom hjem med en pk Smash og en plate melkesjokolade

    1. haha! Håper du fikk laget cupcakene likevel :-)

  34. Hei!

    Nå som smash melkesjokolade ikke eksiterer på markedet lenger. Hva bruker du i iskremen da? Bruker du bare vanlig smash? :)

    1. Hei! Ja det er så dumt at den er ute av produksjon. Du kan enten bruke vanlig Smash sjokolade eller en plate vanlig melkesjokolade istedenfor :-)

  35. Kan jeg spørre om hvilken av Oreo Iskake, smash Iskake og Mississippi mud pie Iskake som er favoritten bland deg og dine kakesmakere =)?

    1. Åå, det er et vanskelig spørsmål! Alle tre er storfavoritter :-)

      Personlig synes jeg Mississippi mud pie iskake er spennende og utrolig god. Oreoiskaken føler jeg er mer for «alle», hvem liker vel ikke oreokjeks? Smashiskaken er også en spennende iskake som har en god kombinasjon av både søtt og salt.

      Kos deg med bakingen :-)

  36. Har du den i fryseren helt til servering? Ser veldig god ut!!

    1. Kaken kan gjerne stå ute i 10-15 min før servering, slik at den blir lettere å skjære i :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *