17. mai bløtkake

Nå er det ikke mange dager igjen til Norges nasjonaldag, 17.mai! I den anledning vil jeg dele oppskriften på denne herlige bløtkaken som passer perfekt til 17. mai. Kaken er pyntet med krem og bær, formet som det norske flagget. 17. mai bløtkaken er fylt med vaniljekrem, krem, syltetøy og ferske jordbær. Fantastisk god!

Her kommer oppskriften på 17.mai bløtkaken:

Sukkerbrød:

  • 2 egg
  • 200 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 dl kokende vann
  • appelsinjuice til dynking
Ha egg og sukker i en bolle og pisk til stiv eggedosis.
Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker i bollen. Tilsett det kokende vannet. Bland alt godt sammen.
Ha bakepapir i bunnen av en liten langpanne.
Stek kaken ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl helt. Bruk en kniv og del sukkerbrødet i tre deler.
Bruk en spiseskje og spre appelsinjuice over kakebunnene.
Fyll:
  • 2 dl kremfløte
  • 1 pk vaniljekrem
  • Jordbærsyltetøy
  • 1 kurv ferske jordbær, i skiver
Pisk kremfløte til krem og bland sammen med vaniljekrem. Smør et passe tykt lag med syltetøy på den nederste delen av sukkerbrødet.
Smør krem og vaniljekrem blandingen over syltetøyet.

 Legg på jordbær i skiver.
Ha på et til lag med sukkerbrød og fyll på samme måte, med syltetøy, krem og bær. Legg det siste sukkerbrødet på toppen.
Pynt:
  • 1 kurv blåbær
  • 1 kurv jordbær
  • 3-4 dl kremfløte
Pisk kremfløte til krem og dekk kaken med et tynt lag.
Legg blåbær to og to i bredden og en på toppen i midten som et kors over kaken.
Ha resten av kremen i en krempose med tipp og sprøyt kremtopper rundt blåbærene.

Del jordbærene i to og legg de på kaken.

Sprøyt resten av kremen opp langs sidene på kaken.

Fantastisk god og stilig kake som passer perfekt til 17. mai!
Thea

16 kommentarer

  1. Anonymous

    Den så nydelig ut!!

    1. Tusen takk :D

  2. Anniken :-)

    Fy søren, den så jo bare skikkelig god ut! :-D Denne skal definitivt prøves! Skulle hatt din egen kokebok for salg du, så mange fristelser som du lager. Da ville jeg ha hatt den boka i såfall :-)

    1. Haha, tusen takk :D

  3. Anonymous

    Jeg har ventet på at du skulle legge ut oppskrift åå 17.Mai kake LENGE, og endelig kom den! ;). Tusen takk for oppskriften <3 :)

    1. Hei! Glad du likte at jeg la ut oppskrift på 17. mai kake :D

  4. Ser super godt ut! Det blir en oreo kake på oss 17.mai. :)

  5. Anonymous

    Kjempefin,vise bilde og oppskrift, veldig bra for meg som er ikke norsk.Det skal jeg prøve til 17.mai.:-)

    1. Hei! Så kjekt å høre at du likte oppskriften :-)

  6. Anonymous

    har tenkt å prøve den ut på fredag!!! det blir nok godt! ;)

    1. Håper kaken smaker! :-)

  7. Anonymous

    Hvor stor er forma du brukte på sukkerbrødet? holder det med lengde 31 cm, bredde 23 cm og høyde 4 cm????? :-)

    1. Formen jeg brukte var 23,5 x 22,5 cm. Du kan fint bruke en større form, men da blir kaken større, men lavere. Du kan eventuelt doble sukkerbrød oppskriften :-)

  8. Kanskje dumt spørsmål, men hvorfor er det vann i denne oppskrifta :)

    1. Hei! Jeg fant oppskriften i farmor sin gamle kokebok, men tror bare det er et gammel triks for godt og luftig sukkerbrød ;)

  9. Hvor stor er denne formen2 Synes det høres så lite ut med to egg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *