Pavlova med sitronkrem og bringbær

Pavlova med sitronkrem og bringebær er en frisk og deilig sommerkake. Kaken består av en marengsbunn, sitronkrem, vaniljekrem og toppet med bringebær og hvite sjokoladeknapper. Smaker fortryllende godt!




Marengsbunn:

  • 4 eggehviter
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts cream of tartar



 Ha eggehviter, sukker, cream of tartar og vaniljeekstrakt i en mikserbolle.
Jeg liker å bruke cream of tartar i marengs, for det gjør marengsen ekstra luftig. Cream of tartar er et hvitt pulver (ligner på sukker) som brukes for å stabilisere og gi mer volum til pisket eggehvite. 

Cream of tartar fås kjøpt på bakeshop.no.

Pisk til stiv marengs.

Tegn en sirkel med diameter 26-28 centimeter på bakepapiret og smør marengsen utover i sirkelen. Varm ovnen til 200 grader. Sett kaken inn i, skru av ovnen og la kaken stå i ovnen over natten.
Neste morgen er marengsbunnen ferdig.

 

Lemon curd (sitronkrem):

  • 2 ss revet sitronskall
  • 5 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 60 g usaltet smør
  • 100 g fersk presset sitronsaft
  • en klype salt

1) Ha eggeplommer, sukker og smeltet smør i en kjele.

2) Rør alt godt sammen med en visp.

3) Sett på varmen på middels varme (3). Bytt vispen ut med en slikkepott. Tilsett sitronsaften og rør konstant i 5 minutter. Det er veldig viktig at du rører hele tiden, ellers får de stekt egg. Etter 5 minutter setter du varmen på 4 og rører enda mer intensivt. Fortsett å røre i 10 minutter og du ser røren blir tykkere underveis.

4) Hell alt gjennom en sil og tilsett revet sitronskall.

Smør sitronkrem utover den ferdige marengsbunnen.


Fyll:

  • 2 dl kremfløte
  • 1 pk vaniljekrem
  • bringebær
  • 100 g hvite sjokoladeknapper
Pisk kremfløte til krem og bland med en pakke vaniljekrem. Ha kremblandingen på kaken over sitronkremen.

Pynt med ferske bringebær.

Strø over hvite sjokoladeknapper.

En deilig og frisk sommerkake!

Thea

7 kommentarer

  1. Anniken :)

    Ser helt fantastisk ut Thea! :)

  2. Anonymous

    har ikke Cream of tartar, går det fint hvis jeg dropper det?

    1. Ja, det går helt fint :-)

  3. Har laget denne, og det ble umiddelbart en favoritt! Såå godt :)

  4. Hei Thea .
    Dette ser ut som kaken som eg vil satse på I år.
    Kan eg lage den I dag og servere I mårå eller Bør eg vente med fyll og pynt til I mårå ?
    PS : 1000 takk for en utrolig bra blogg. Du er fantastisk

    1. Hei,
      Tusen takk, så kjekt å høre! Dette er en stor favoritt her i huset og slår alltid godt an på kakebordet.
      Jeg ville laget ferdig marengsbunnen i dag og oppbevart den i romtemperatur til i morgen. Du kan også lage ferdig sitronkremen i dag og ha den i en skål/på et glass til i morgen. Så ville jeg pyntet kaken med krem, sitronkrem og bær i morgen like før servering. Da holder marengsen seg sprø og fin, og alt blir ikke «bløtt» før den serveres :-)

  5. Tusen takk for rask svar ;)
    Eg skal gjøre som du sier :)
    Ha en rigtig fin 2 pinsedag og en nydelig 17. Mai

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *