Saftig sjokoladekake med jordbær

I dag vil jeg dele oppskriften på denne sommerlige, saftige og gode sjokoladekaken med dere. Sjokoladekaken er fylt med sjokoladekrem og toppet med pisket krem og jordbær. En frisk, god og super saftige sjokoladekake, som tar seg godt ut i et sommelig besøk!


Denne oppskriften passer til en 24 cm springform.

Sjokoladekake:

  • 2 1/2 dl melk
  • 100 g mørk sjokolade
  • 225 g smør, romtemperert
  • 2 dl sukker
  • 4 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ss bakekakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 ts bakepulver

Varm forsiktig melk og sjokolade til sjokoladen smelter. Avkjøl.

Pisk smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør inn eggeplommene i smørkremen. Sett eggehviten til side.

Sikt sammen bakekakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør melblandingen inn i smørkremen sammen med den avkjølte sjokolademelken.

Pisk eggehvitene stive og ha i røren.

Så er kakerøren ferdig.

Dekk en 24 cm springform med bakepapir i bunn og smør den med formfett. Fyll røren i formen og glatt til overflaten med en slikkepott.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader  i 50-60 minutter, til den er gjennomstekt. Sjekk om kaken er klar ved å bruke en kakenål. Avkjøl kaken i noen minutter før du tar den ut av formen og legger den på rist.

Sjokoladekrem:

  • 2 ss kremfløte
  • 50 g mørk sjokolade
  • 75 g smør, romtemperert
  • 1 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker

1) Bland fløte og hakket sjokolade i en skål som tåler varme og sett den over vannbad, slik at sjokoladen smelter. Avkjøl den.
2) Bland sammen smør, vaniljesukker og melis. Rør inn den smeltede sjokoladen.
3) Når du har rørt alt godt sammen er sjokoladekremen ferdig.

Skjær kaken i to deler og legg dem sammen med sjokoladekrem i midten. Pakk kaken inn i plast og la den trekke i kjøleskapet i et par timer.

Før servering pyntes kaken med krem og jordbær.
 
Pynt:
  • 3 dl kremfløte
  • 1-2 kurver jordbær

Pisk krem og dekk kaken med kremen. Jeg hadde krem både på toppen og sidene av kaken. Rense og skjær opp jordbær i små biter. Pynt med jordbær på toppen av kaken.

En herlig, sommerlig, frisk og god sjokoladekake med jordbær!
Thea

21 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei.
    Er midt i bakinga av denne sommerlige sjokoladekaken når jeg plutselig ikke finner noen temperatur å sette ovnen på.. Mulig det er jeg som rett og slett ikke finner den :)
    Er heller ikke så bevandret i bakingens verden at jeg vet om det finnes noen slags standardtemp til kaker?
    Kan du hjelpe?

    Super blogg forresten :)

    Julie

    1. Stek ved 175 grader :)

      Tusen takk! Veldig glad du liker bloggen min. Håper kaken smaker :)

    2. Anonymous

      Tusen takk for kjapt svar :)
      En ting til, skal den se litt rå ut inni?
      Julie

    3. Den skal være gjennomstekt, men når du fyller på med krem blir den mer saftig og den vil kanskje se litt rå ut :)

  2. Anonymous

    Hei
    Er du nødt til å dele denne kaken i to?

    1. Du må ikke dele kaken i to, men jeg gjorde det for å fylle den med sjokoladekrem :)

  3. Anonymous

    Og..Hvor stor springform brukte du?

    1. Jeg brukte en 24 cm springform :)

  4. Anonymous

    Ca hvor lenge vil et par timer si? Den sitter og ‘trekker’ nå så jeg bare lurte ;)

    1. Det vil si ca. 2 timer , men den må ikke trekke så lenge :)

  5. Anonymous

    Jeg har abre en 26 cm springform for øyeblikket..Tror du det går bra?

    1. Det går fint å bruke den, men kaken vil jo bli større og tynnere enn den på bildet :)

    2. Anonymous

      Er det noe jeg kan tilsette mer for at det skal bli til en høyere kake? Og, blir det vanskelig og skjære gjennom kaken om den er i en 26 cm form?

    3. Du kan doble oppskriften for å få en høyere kake :)

  6. Anonymous

    Hei! jeg lurte på et par ting.
    1) er det veldig viktig at springformen er NØYAKTIG 24 cm, for min er 22 cm? vil det gjøre noe forskjell?
    2) hvis jeg baker kaken og serverer den dagen etter blir den veldig tørr? eller vil den fortsatt holde seg god og saftig? :) også kan man evt ha en annen krem over, istendenfor pisket krem som f.eks smørkrem eller sjokoladekrem, i så fall hva syns du passer best?
    3) og oppskriften inneholder egentlig mørk sjokolade, så smaker denne kaken altså mørk sjokolade? fordi hvis den gjør det, kan jeg evt bytte ut mørk med lys sjokolade?

    1. Hei!

      1) Det går helt fint å bruke en 22 cm form. Det eneste er at kaken blir høyere og du må derfor passe på at den blir ordentlig gjennomstekt. Steketiden kan også endre seg litt.
      2) Det går helt fint å bake kaken dagen før, men jeg ville pyntet den samme dag den skal serveres. Ja, du kan bruke smørkrem/sjokolade krem istedenfor pisket krem hvis du foretrekker det.
      3) Vil ikke si at denne kaken smaker som mørk sjokolade, men den gir kaken en fyldig og god sjokoladesmak. Du kan prøve å bytte ut den mørke sjokoladen med en lys ja :-)

  7. Anonymous

    skal den ligge i kjøleskapet over natten eller i romtemperatur (om man baker den dagen før)?
    og hvordan skal den obevares, i kjøleskap eller i romteperatur?
    tusen takk for svar!! :-)

    1. Hei!

      La kaken ligge over natten i kjøleskapet. Obevar den også i kjøleskapet, men jeg ville pyntet den med krem og jordbær samme dag den skal servers :-)

  8. Anonymous

    jeg lagde denne kaken, og kakebunnen hevet mye i ovnen men sank senere og den var ikke helt gjennomstekt da jeg skjærte den i to, selv om jeg hadde passet ordentlig på at kaka var stekt før jeg tok den ut. kaka ble også veeldig flat. kremen ble heller ikke særlig bra, ettersom den ble mer som en frosting, altså stiv sjokoladekrem. smeltet sjokolade og fløte 2 ganger, men da ble den bare klumpete, eller i hvert fall ikke som på bildet. smeltet på veldig lav temperatur og passet på. ble ikke noe særlig vellykket ,så lurer på hva jeg gjorde galt? :( fulgte oppskriften fra punkt til prikke, veldig nøye

  9. Det ser godt ut

  10. Takk for det, Tora :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *