Cookie Dough iskrem

Denne nydelige vaniljeisen med cookie dough kuler i er fantastisk god. Isen er enkel å lage uten ismaskin, du trenger ikke røre i den, etter at den er satt i fryseren. Cookie dough isen er bare helt utrolig god og helt klart denne sommerens favorittis.

Denne oppskriften gir ca. 1 liter is.

Begynn med å lage cookie dough til isen.

Cookie dough:

  • 85 g smør, romtemperert
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 130 g hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 150 g hakket mekesjokolade


Ha mykt smør, brunt sukker og hvitt sukker i en bolle. Miks det godt sammen.


Bland i egget. Tilsett så mel, natron og vaniljeekstrakt og bland alt godt sammen.


Ha i sjokoladen.


Bland alt sammen, også er deigen ferdig.


Pakk deigen godt inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet til den skal brukes.

Cookie Dough iskrem:

  • 3 egg + 2 eggeplommer
  • 230 g sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 porsjon cookie dough (oppskriften over)

 




Ha 3 egg og 2 eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang i en bolle. 

Kok opp vann i en kjele og hold bollen over.

Visp til eggedosis, mens bollen varmes opp fra dampen fra vannet.


Pisk kremfløten til krem. Bland kremen med eggedosis. 



Bland krem og eggedosis.


Form cookie doughen til kuler.

Hell isen i former og trykk cookie dough kulene ned i isen. Legg også noen på toppen. Det er supert å bruke en vanlig isboks, men hadde dessverre ikke det i dag. Sett i frysen til isen har stivnet, noe som tar rundt 6 timer.

Etter 6 timer i fryseren er isen klar til å spises.

Nydelig cookie dough is som bør nytes i sommer!


Thea

30 kommentarer

  1. Anonymous

    Ser nydelig ut!
    går det ann å bruke maskin istedet for å sette den i fryse?

    1. Takk! Det gjør det sikkert, men jeg har ikke maskin så har ikke prøvd det :)

    2. Anonymous

      Ok takk:-)

  2. Anonymous

    Ser utrolig godt ut, du er så flink!!
    Elsker både vaniljeis og cookie dough,
    så denne må jeg prøve en gang!:):)

    1. Tusen takk! JA, du må prøve denne isen :)

  3. Anonymous

    Når skal man ha i vaniljeekstrakt? Og kan man bruke noe annet isteden?

    1. Ha i vaniljeekstrakt sammen med mel og natron. Det går helt fint om du dropper vaniljeekstrakten i cookie doughen. Du kan også bruke vaniljesukker istedenfor. :)

  4. Anonymous

    Hei
    Jeg har følgt bloggen din lenge og er 12 år, du har inspirert meg masse,jeg får altid skryt når jeg lager noe kreativt og godt, som altså er fra bloggen din.
    Tusen hjertelig takk :)

    1. åå, så hyggelig å høre! Veldig kjekt at du liker bloggen min og at den inspirerer deg til å bake :D

  5. Anonymous

    Hei!
    Fristende!
    Hva er grunnen til at du bruker natron i cookie-deigen? Er ikke det et hevelsesmiddel?
    Jeg synes jeg smaker det hvis jeg spiser rå cookie-deig i alle fall..

    1. Jeg brukte en oppskrift som jeg også pleier å steke og tenkte ikke på å kutte natron ut. Men du kan bare la være å ta det i :)

  6. Anonymous

    kor stor er formen du bruker til browniesen før du halverer den?:)

    1. Jeg bruker en liten langpanne :)

  7. Wow, denne bare måååå prøves! Får vann i munnen, jeg :D

  8. åh, så gøy at du skrev om dette. Jeg har vært skikkelig gira på å lage is selv i det siste fordi jeg ikke tåler så godt kjøpeis med laktose, men når jeg lager selv kan jeg bare bruke laktosefri fløte :) Har tenkt å ønske meg en ismaskin også, men så greit med oppskrifter der du ikke trenger det. Cookie dough er alltid kjempegodt!

    1. Så gøy at du likte at jeg la ut oppskrift på hjemmelagede is. Jeg har heller ikke ismaskin, så er veldig greit og enkelt med is du kan lage uten :)

  9. denne isen ser kjempe god ut!
    skal prøves:-)
    du er legger ut så mye inspirerende innlegg at jeg får lyst til å bake hver dag!!!

    1. Åå, så gøy å høre Sanna! Håper isen faller i smak :)

    2. ja det gjør den sikkert!!

  10. Anonymous

    Går det ann å blande inn cookie dough deigen i iskremen?

    1. Anonymous

      Ja, det skal gå :)

  11. Anonymous

    Dette hørtes helt fantastisk ut!
    Har lenge hatt planer om å kage den og i dag skal jeg det!
    Du er en fantastisk blogger, du gir meg masse inspirasjon og alle oppskriftene høres kjempefristene ut!

    Keep call and bake!!!

    1. Tusen takk for hyggelig kommentar! Veldig glad for å høre at bloggen inspirerer deg. Håper isen smakte :-)

  12. Denne står nå i fryseren. Den har begynt å skille seg litt, dvs at bunnen er blitt gul. Kan være jeg ikke pisket godt nok? Også lurte jeg på om den holder seg like godt selv om man tar den ut for å spise og setter den tilbake senere etter den har blitt litt smeltet? Eller blir det sånne krystaller i den da?

  13. Den er alt alt alt for sød for min smag. Næste gang halverer jeg sukker både i is og cookiedeig. Og så blev det næsten for mægtigt med chokolade i tillæg.

  14. Skulle så gjerne spist hjemmelaget is, men tåler det desverre ikke…… ;-) Var så dum å spise nugatti og sjokolade helgen som var og det gjør jeg ikke en gang til!!! ;-)
    Men det er spennende å lese hvordan is blir laget hjemme. :-)

  15. Anne Gro Årrestad

    Veldig god is og deig, men altfor mye sukker for min smak. Jeg brukte bare halvparten av det som var oppgitt, men vil redusere det til 1/4 neste gang.

  16. Hei, Du er min store inspirasjon. Jeg fik bake boka di i bursdags gave og siden har jeg elsket og bake er en stor fan av rosekaken og har lagd den 4 ganger på noen måneder min store drøm er og drive et konditori og jeg leser ofte på bloggene dine

    1. Hei,
      Så utrolig hyggelig å høre at du finner inspirasjon i bloggen og boken :-)
      Veldig kjekt at du liker rosekaken så godt! Kos deg videre med baking :-)
      Hilsen fra Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *