- 4 liter rips
- 5 dl vann
- 800 g sukker per liter silt ripssaft
Skyll ripsen. Det er ikke nødvendig å rense ripsene helt.
Kok langsomt opp og la de stå og trekke uten at de går i stykker. Bærene skal miste litt av fargen sin og bli blekere.
Øs bærmassen opp i en silepose eller tøystykke og la saften sile fra i ca. 30 minutter.
Ikke rør i bærene mens saften siles av.
Mål opp saften, hell i en kjele og la saften koke i 3-5 minutter. Tilsett 800 g sukker per liter saft. Dryss i sukker litt etter litt til alt sukkeret er oppløst. La geleen koke uten lokk i 5-20 minutter. Ikke rør i geleen mens den koker.
Ta geléprøven: Hell litt gelé på en kald tallerken og la det stå kaldt i noen minutter. Skyv geleen sammen med baksiden av en skje. Dersom det danner seg en rynke på geleen er den ferdig kokt.
Løft kjelen av platen og la geleen stå i noen minutter. Ta bort alt skummet med en skje.
![]() |
Jeg brukte disse syltetøyglassene. |
Fyll den varme geleen i syltetøyglass eller andre små glass. La geleen stå til den blir kald.
![]() |
Perfekt å lage om sommeren! |
Ripsgelé smaker godt som tilbehør til viltretter, servert sammen med ost og kjeks eller på brødskiven.
![]() |
Jippi, geleen ble stiv og fin! |
Fint innlegg, Thea. Jeg lagde ripsgele i går kveld, men den ble ikke stiv. Jukset med litt syltepulver og det ble vellykket :)
Tusen takk, Kari! Kanskje ripsene dine var for modne? Men bra gelén ble vellykket tilslutt :)
Så herlig blogg du har:) Vet du hvor lenge holdbarheten er på ripsgelèn og om man kan bruke frossne bær?