Brownie cupcakes

I dag har verdens beste mamma bursdag og da må det bakes veldig gode cupcakes. Disse brownie cupcakene er kjempegode og pyntet med en herlig sjokoladekrem og ett bringebær på toppen. Enjoy!

Denne oppskriften gir 24 mini cupcakes eller 16 vanlig cupcakes. Jeg bakte mini cupcakes.

Brownie cupcakes:
24 stk

  • 2 egg
  • 3 dl sukker
  • 100 g smør, smeltet
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakao
  • 24 bringebær til pynt
 
 



Pisk egg og sukker til eggedosis.



Bland i mel, vaniljesukker og kakaopulver.
 
 

Tilsett smeltet smør og så er røren ferdig.

Fordel røren i minimuffinsformer.

Stek ved 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Sjokolade fudge frosting:

  • 150 g mykt usaltet smør
  • 200 g melis
  • 30 g kakaopulver
  • 2 ss lunken melk
  • 1 ts vaniljesukker

 

Rør sammen smør og melis. Sile i kakaopulver. Tilsett melken og vanilje. Miks alt godt sammen.
Ha frostingen i en krempose med tipp og sprøyt på cupcakene. Jeg brukte en 1D tipp fra Wilton.

Pynt alle cupcakene med ett bringbær på toppen.

Server brownie cupcakene på et kakefat.

Gratulerer så mye med dagen mamma! 
 

Nyt hjemmebakte brownie cupcakes med sjokoladekrem <3
 
– Håper brownie cupcakene smaker!
 
Thea

28 kommentarer

  1. Anonymous

    Tusen takk, kjære Thea:-) De var supergod!!!

    1. Ver så god! :)

  2. Anonymous

    Jeg prøvde nettopp å lage disse. De ble supergode! Men de sank sammen for meg.. Vet du hva jeg gjør feil da? :)

    1. Hei! Kanskje du ikke stekte dem lenge nok? Hvis cupcakene ikke er ordentlig stek vil de synke sammen i midten. Glad de smakte godt likevel :)

    2. Anonymous

      De sank sammen før jeg tok de ut av ovnen, så tror ikke det kan være det heller.. Menmen!

  3. jeg lagde disse, men de smakte nesten bare sukker, så det ble seigt! :/ har tatt akkurat de målene du har på oppskrifta. :/ virket ikke som sukkeret blandet seg ordentlig inn, så det ble aalt for mye synes jeg.

    1. Brownies skal være litt seige, men jeg opplevde ikke at de ble for seige. Du kan jo prøve å tilsette mindre sukker neste gang :)

  4. Anonymous

    namnam, lagde disse to ganger den siste uken fordi de er så god!!

    Jeg lurer på om du kan lage noe halloween inspirert eller gi meg en link hvis du har laget noe slikt tidligere?

    Hilsen fast leser

    1. Hei! Åj, veldig gøy å høre at du likte cupcakene så godt :)

      Jeg har laget ett par ting til Halloween tidligere og det kommer mer til Halloween. Oppskriftene ligger under fanen «oppskirfter» link her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.co.uk/p/oppskrifter.html?m=1

      Bla ned til Halloween underoverskriften og så finner du de :)

      Happy Halloween!

    2. Anonymous

      Tusen takk, må ha oversett det da jeg så etter det :/
      Det så kjmpegodt ut alt sammen :D

  5. Anonymous

    Hei! Jeg lagde disse cupcaksene forrige helg og de ble kjempegode. Jeg synes også at frostingen var veldig god. Vil denne frostingen passe til andre typer cupcakes også? har du noen forslag? :)

    1. Så kjekt å høre! Ja, denne frostingen passer til mange typer cupcakes. F.eks. Smaker den veldig godt på både vanilje og sjokolademuffins :-)

  6. Anonymous

    må jeg bruke usaltet smør eller går det fint med melange?

    1. Det går fint an å bruke Melange :-)

  7. Anonymous

    er det ingen bakepulver, natron eller noe? så den hever ikke, den skal bare være litt seig i midten? :-)

    1. Hei! Jeg brukte ikke et hevingsmiddel i denne brownien, men den hever likevel litt i ovnen. Cupcakene blir seige og har omtrent samme konsistens som en vanlig brownie :-)

  8. Anonymous

    Nå har jeg lagd disse cupcakene sikkert over fem ganger! De er kjempe gode! Og nå skal jeg lage de enda en gang! Tusen takk for oppskriften! Jeg bruker en annen topping, en kremost topping, og den passer kjempe godt sammen med selve cupcaken! Elsk, elsk, elsk!

    1. Så kjekt å høre at du liker cupcakene så godt! Jeg har bare bakt de 1 gang, men må lage de igjen en gang kanskje med en litt annen vri, slik som du gjør med kremen. :-)

  9. Anonymous

    Så kjempegode ut! :-)
    Bruker du bakekakao, eller «vanlig» kakao i oppskriften?

    1. Takk! Jeg bruker bakekakao fra Freia :-)

  10. Anonymous

    Bruker du ferdig kakao, altså til å drikke, Eller bruker du kakaopulver i deigen også? :-)

  11. Kan disse lages dagen før selskapet? :)

  12. Ja det går helt fint :-)

  13. Ville du oppbevart kaldt?

  14. Ja oppbevar de tildekket i kjøleskapet :-)

  15. hei detter er en av mine favorittoppskrifter her. men jeg sliter litt med stekingen, de blåser seg veldig opp i ovnen. og da noen synker sammen og får store «krater» holder andre seg oppe men får et stort hull i midten. har prøvd å redusere varmen og forlenge steketiden men det virket ikke. noen tips?
    jente 14

  16. Hei! Jeg lurer bare på om de muffinsene du har laget nå (som er vist på bildet) er store eller små cupcakes?

    1. Cupcakene på bildene i dette innlegget er laget i mini muffinsformer :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *