Solbærsyltetøy

Hjemmelaget solbærsyltetøy er supert å lage av solbærene i hagen, slik at du har godt syltetøy utover høsten og vinteren. Syltetøyet er lett å lage og det eneste du trenger er bær, sukker og vann. Pass på å plukke bærene før de blir overmodne, for det kan gi tynt syltetøy. Smaker godt servert på brød, pannekaker og alt annet som er godt med syltetøy på.

Solbærsyltetøy:

  • 600 g solbær
  • 6 dl vann
  • 1 kg sukker

Ta bærene av stilkene og skyll i vann.

Det eneste du trenger er solbær, sukker og vann.
Kok opp vannet og ha bærene i.

La det koke i ca. 10 minutter til bærene er møre.

Tilsett sukker og rør til det er oppløst.

La syltetøyet koke i 10-15 minutter.

Fjern alt skum med en skje.

Hell syltetøyet på glass.

Lukk glassene med en gang. Oppbevar i kjøleskapet eller frys ned syltetøyet i en plastboks eller lignende.

Syltetøyet smaker godt servert på brødskiver.

Thea

5 kommentarer

  1. åh, nam! Hjmmelaget syltetøy er alltid best!

    1. Helt enig med deg Tone-Lise! :)

  2. Hanne Sterri

    smaken var kjempegod men det ble jo ikke stivt i det hele tatt.
    hvorfor ikke?

    1. Hei,
      Så kjipt! Brukte du ikke for modne/overmodne bær? Det er viktig for at syltetøyet skal tykne :-)

  3. Hanne Sterri

    nei det tror jeg ikke. det var heller mange som kunne modnes litt lenger. men uansett så laget jeg de i to omganger og brukte certo på omgang nr. 2 og da ble det fin konsistens. Men det litt tyntflytende brukte jeg som topping på vaniljeis og det var mmmmmm

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *