Hjemmelaget marsipan

Marsipan er kjempegodt godteri i julen og perfekt å server i julebesøk og til gjester. Det er overraskende lett å lage selv, det eneste du trenger er mandler, melis og eggehviter. Form marsipanen til ulike figurer, kuler og små pølser og dypp i sjokolade. Du kan for eksempel også lage marsipangrisen til julegrøten selv.

Hjemmelaget marsipan:
ca. 1 kg

  • 500 g mandler
  • ca. 500 g melis
  • 2 eggehviter

Kok opp vann og mandlene i en kjele. Dette gjør at skallet blir mye lettere å fjerne fra mandlene. Skåld mandlene og legg de utover på et kjøkkenhåndkle. La de tørke i ett døgn.

Neste dag, ha mandlene i en hurtigmikser. Kjør til mandlene er malte. Finmal eller grovmal mandlene etter hvor grov du vil ha marsipanen.

Tilsett eggehvitene og melis.

Kjør til en fast masse. Kna alt sammen til en klump med marsipan. Oppbevar marsipanen kjølig i en pose, ellers tørker den ut.

Da er marsipanen klar til å formes. Jeg brukte noen søte små former til å forme marsipanen i ulike figurer.

Marsipanen kan dekkes med sjokolade eller spises som den er. Jeg synes marsipan smaker best sammen med mørk sjokolade.

Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp eller dekk marsipanen med den flytende sjokoladen.

Legg de ferdigdekkede bitene på et bakepapir og sett i kjøleskapet for å stivne.

Hjemmelaget marsipan er kjempegodt og perfekt å server med sjokolade nå i julen.

Thea

4 kommentarer

  1. Anonymous

    hvor lenge kan det oppbevares?

    1. Kan fint oppbevares på glass i kjøleskapet ett par uker. Har ikke prøvd lengre, blir fort spist opp her i huset ;-)

  2. silje Moen

    Hei!
    Jeg leiter og leier. Men hvor finner du sånne former? :D

    1. Hei,
      Disse kjøpte jeg faktisk på en bakebutikk i England. Jeg har ikke sett de i Norge, men regner med de ville vært solgt på bakenettbutikker om de er tilgjengelige her :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *