Kandiserte appelsiner med sjokolade

Håper dere alle hadde en kjempefin julaften og julefeiring i går med familie. Ønsker dere en fin romjul den neste uken. Kanskje det blir litt baking også?
Kandiserte appelsiner er kjempegodt og et litt annerledes julegodt. Disse godbitene er enkle å lage selv hjemme på kjøkkenet. Sukkerlaken gjør at appelsinene får en søtere smak og den mørke sjokoladen er prikken over i-en. Det er nå i desember appelsinene smaker best og duften av appelsin i huset gir ekstra julestemning.
Kandiserte appelsiner med sjokolade:
  • 750 g sukker
  • 5 dl vann
  • 500 g skivet appelsin
  • 200 g mørk sjokolade, smeltet
Vask appelsinen godt for å få bort smak av sprøytemidler fra skallet. Skjær appelsinene i skiver.

Ha sukker og vann i en kjele og kok opp. 

Ha i appelsinskivene og la de trekke i ca. 5 minutter.

Legg appelsinskivene utover en rist og la de dryppe av seg.

Tørk appelsinene på rist i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 10 minutter. Avkjøl og del gjerne skivene i to.

Smelt mørk sjokolade over vannbad og dypp appelsinbitene i sjokoladen.

Legg på et stekebrett med bakepapir og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

~ God jul ~
Thea

13 kommentarer

  1. Anonymous

    Skal man spise skallet? :)

    1. Ja du kan spise skallet, men husk å vaske appelsinene godt først :-)

  2. Anonymous

    Kan man ta av skallet og steke dem uten skall?

    1. Jeg har ikke prøvd det selv, men det tror jeg du kan :-)

  3. Smaker skallet bittert eller annerledes fra selve appelsinen? Ser skikkelig godt ut forresten, du er flink :)

    1. Skallet smaker litt annerledes fra resten av appelsinen, men så lenge det ikke er sprøytemidler på det, synes jeg det smaker godt. Du kan jo lage noen både med og uten skal og se hva du liker best :-)

  4. Og når man skal tørke de, steker man de bare i ovnen? Jeg vet ikke om jeg har varmluftsovn, vil det bli et problem?

    1. Jeg ville brukt varmluft visst du har det, hvis ikke går det sikkert fint å bruke vanlig over & under varme :-)

  5. Dette må prøves!

  6. Hvordan konstistens/smak får appelsinen? Spiser man skallet og alt? Hvis det blir som jeg ser for meg, så er det nok utrooolig godt :D Må nok prøve å lage :)

  7. Appelsinskivene blir litt stive, samtidig litt myke/seige å tykke. De smaker tørket appelsin med sjokolade. Ja du kan spise skallet og alt, men det er viktig å bruke organiske appelsiner, som ikke er sprayet med middel eller lignende. Håper det smaker :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *