Rislapper

Rislapper er kjempegodt og det beste er at de enkelt kan lages av restene fra risengrynsgrøt. Veldig gøy når man kan lage noe godt av matrester. Server med syltetøy eller sukker. 


Rislapper:
  • 5 dl kald risengrynsgrøt
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts kardemomme eller kanel
  • 1/2 ts salt
  • 3 egg
Jeg laget dobbel porsjon, for hadde så mye grøt igjen etter julaften. 

Ha risengrynsgrøt i en bolle.

Rør inn eggene.

Bland i hvetemel.

Tilsett sukker, salt, kardemomme/kanel og vaniljesukker. Bland alt godt sammen.

Bruk en stekepanne eller en takke til å steke lappene. Stek lappene i noen minutter på begge sider til de er lysebrune på begge sider.

Legg de ferdigstekte lappene på et fat, med et kjøkkenhåndkle over for å holde de varme til alle er stekt.

Server med sukker og syltetøy.


Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *