Grove muffins med banan og pære

I dag vil jeg dele denne sunne og enkle oppskriften på grove muffins med dere. Disse er luftige, gode, og perfekt å ta med til lunsj på skole og jobb. Muffinsene er laget med banan og pære, og det gir de en søt og god smak, uten at du trenger å bruke sukker.

Vertsfamilien som jeg bor hos i Wales er vegetarianere, så da tenkte jeg at jeg skulle bake noe de også kunne spise. Denne oppskriften inneholder verken melk, sukker, smør eller egg. Så jeg regner med både vegetarianere og veganere kan spise disse muffinsene. Jeg synes disse muffinsene var overraskende lik på smak og konsistens, som andre muffins som inneholder både melk, smør, egg og sukker. Disse er jo klart sunnere og kjempegode, så skal helt klart bake disse igjen. 
 

Grove muffins med banan og pære:
12 stk

  • 3 dl grovt mel
  • 2 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 ts natron
  • 3 bananer, most
  • 1 pære, revet
  • 0,8 dl vann
  • 0,8 dl rapsolje
  • 100 g nøtter, hakket (walnøtter, mandler…)

Ha hvetemel, grovt mel, salt og natron i en bolle.

Mos bananene med en gaffel. Skrell pæren og rasp den. Bland sammen og tilsett vann og olje.

Bland det våte med det tørre.

Tilsett hakkede nøttene i blandingen. Jeg brukte mandler og valnøtter. Bland alt godt sammen.

Fordel røren i muffinsformer, ca. 12 stk.

Stek ved 180 grader i 12-15 minutter.

Avkjøl på rist.


Smaker godt med en varm kopp te
Perfekte å ha med til niste på skole eller jobb
Thea

4 kommentarer

  1. Jeg lagde disse i går.. =) veldig gode..
    Gav mamma noen som ho kunne ha med seg på jobben..
    Ho ringte meg opp i stad, for at kollegene hennes ville ha oppskriften =)

    1. Så kjekt å høre at muffinsene falt i smak! :-)

  2. Anonymous

    Hei! Går det an å bruke extra virgin olivenolje istedeofr rapsolje? :)

    1. Hei! Du bør bruke rapsolje/solsikkeolje for de oljene setter ikke mye smak på muffinsene slik som olivenolje vil. :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *