Dobbel sjokoladekake med sjokoladekrem

I helgen fylte Elise, en av mine walisiske venninner 17 år, så da bakte jeg og flere venner en stor bursdagskake til henne. Elise sin favoritt er sjokolade, så da var det bare å kjøre på med så mye sjokolade som mulig. Resultatet ble denne sjokoladefylte kaken, som hovedsakelig kun består av sjokolade. Mmm, sjokoladekake med sjokoladefyll, dekket med sjokoladetopping og pyntet med sjokolade. Trenger jeg å si mer?

Bursdagsbarnet ble ihvertfall strålende fornøyd og alle gjestene trillet hjem, for ja den er supermektig! Det holder langt med ett lite stykke, så er dere advart ;-)


Dette er en av de beste sjokoladekakene jeg har smakt og sjokoladekremen fantastisk god. Den er laget med 70% mørk sjokolade og hadde en god og fyldig sjokoladesmak (kanskje ikke så rart siden den inneholder 1 kg sjokolade, hihi). Denne sjokoladekaken er med andre ord noe for sjokoladeelskere og hvem er vel ikke det? Server gjerne denne mektige sjokoladeoverdosen med friske jordbær. Jordbær og sjokolade er en perfekt kombinasjon!

Her kommer oppskriften. Enjoy!


Sjokoladekake:

  • 150 g hvetemel
  • 4 ss bakepulver
  • 300 g mørk sjokolade (70%)
  • 200 g usaltet smør
  • 6 egg
  • 300 g sukker

Ha sjokolade i biter og smør i en liten kjele. Smelt mens du rører over svak varm, til alt er smeltet.
Du kan eventuelt smelte sjokoladen og smøret i en mikrobølgeovn.

Visp egg og sukker sammen i en bolle til alt er blandet.

Rør inn den smeltede sjokoladeblandingen. Tilsett også mel og bakepulver.

Fordel røren i 2 like store springformer (ca. 20 cm i diameter), men bakepapir i bunn og som du har smurt med formfett.

Stek ved 170 grader i 30-40 minutter til kakene er gjennomstekte. Bruk gjerne en kaketester og stikk ned i midten av kaken, for å sjekke om den er klar.

La kakene avkjøle seg litt i formene før du tar de ut av og legger de på en rist. La de ligger på risten til de er helt avkjølte.

Dette er pynt til toppen av kaken. Smeltet sjokolade som du lar stivne opp¨å bobleplast, slik at den får et fint mønster.

Bobleplast sjokolade:

  • 200 g mørk sjokolade (70%)
  • bobleplast

1) Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen.
2) Smør sjokoladen over ett stykke ren bobleplast.
3) La sjokoladen ligge i kjøleskapet til den stivner og er klar til å brukes.

Så er det på tide å begynne på sjokoladekremen som skal brukes som både fyll og glasur til kaken. 

Sjokoladefyll og topping:

  • 500 g mørk sjokolade (70%)
  • 100 g usaltet smør
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ss honning

Hakk sjokoladen og ha i en bolle som tåler varme. Skjær smøret i terninger.

Ha fløte og honning i en kjele og varm opp til kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør med en slikkepott til alt er smeltet. Så tilsett smøret og rør til det også har smeltet inn i røren.

Bruk en elektrisk håndvisp og visp lett gjennom kremen, slik at den blir tykkere og luftigere.

Legg den ene kaken på et kakefat og smør cirka halvparten av sjokoladekremen over bunnen.

Legg den andre kaken over igjen.

Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen.

Ta sjokoladen på bobleplasten ut av kjøleskapet og løsne fra plasten. Pynt kaken med sjokoladen slik du ønsker.

Jordbær smaker veldig godt til denne sjokoladebomben <3

Bursdagsbarnet med kaken sin. Gratulerer med dagen, Elise! <3
Og på walisisk: Pen-blwydd hapus!

Ja, også må jeg fortelle dere om det nye, spennende som skjer på matbloggfronten!

Thea

8 kommentarer

  1. Anonymous

    Har jo sjølvsagt nominert deg for eit par dagar sidan :-).
    Fortsett å lage den flotte bloggen din , Thea. Du er ein inspirasjon for veldig mange, deriblant meg. Klem Silje

    1. Åå, så utrolig hyggelig av deg Silje! Blir alltid veldig glad av å høre at bloggen min inspirerer :-) Klem

  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    1. Ja det går helt fint! Det går eventuelt an å bruke mørk sjokolade i kaken for å få en god smak på kaken også bruke melkesjokolade i kremen og til pynt :-)

  3. Hei. Thea. Kan æg bruk bringeær i medta ilage kremen eller bare bringebær. Dynk med bringebær?

    1. Hei,

      Du kan fint bruke bringebær inni kaken sammen med sjokoladekremen! Det er en god idé, vil gjøre kaken friskere :-)

  4. Har forsøkt denne oppskriften og stekte bunnene hver for seg – begge kakene falt sammen – tror det er første gangen det har skjedd meg med sjokoladekake.
    Veldig kjedelig…

    1. Hei, så kjedelig! Vet ikke hva som har skjedd her, men det kan være mange grunner til at kakene falt sammen. Kanskje ikke bunnene ble godt nok stekt, at de ble tatt ut for tidlig fra ovnen? Er bakepulveret for gammelt? Siden begge falt sammen kan det være noe galt med selve røren?

      God helg til deg :-)

      -Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *