Crempog – walisiske pannekaker

Crempog er luftige og gode walisiske pannekaker. Tradisjonelt ble pannekakene laget til bursdagsfeiringer og servert i en stabel med smør. Server med sukker, syltetøy eller smør.

Denne oppskriften gir ca. 20 pannekaker.

Crempog:
20 stk

  • 500 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 2 ts natron
  • en klype salt
  • 4 egg
  • 6 dl kefir

Ha mel, sukker, salt og natron i en bolle.

Tilsett kefir og egg.

Rør alt sammen til en jevn røre uten klumper.

Jeg stekte pannekakene på takke. Det gjør stekingen enklere og raskere. Lappene kan selvfølgelig også stekes på en vanlig stekepanne.

Sett takken på full varme og pensle med smør. Skru ned varmen på takken. Bruk en øse og hell røren på takken til små runde pannekaker (på størrelse med lapper). Snu pannekakene når røren bobler og stivner på overflaten. Stek til de er gyldne på begge sider. Legg de ferdigstekte pannekakene ligge på en rist til hele røren er stekt.

Legg pannekakene på et fat og server. 

Server med sukker, syltetøy eller smør.

Thea

2 kommentarer

  1. Hei,
    Hva er Kefir og hvor jeg kan kjøpe det?
    klem,
    Elsi :-)

  2. Anonymous

    Hei! Til Elsi Tollefsen:
    Kefir er å få kjøpt i dagligvarebutikk, står sammen med Kulturmelk, Cultura, osv.. Har bilde av en mannsperson (kosakk) utenpå. Du kan like gjerne bruke mørk blå Kulturmelk, den har samme tykke konsistens.
    Dette er forresten likt de norske svelene, og på fergene på vestlandet serveres de med smørkrem eller brunost…..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *