Flapjacks med mørk sjokolade

Jeg fikk spørsmål fra en leser om jeg kunne legge ute en oppskrift på flapjacks. Nå har jeg fått bakt og prøvd ut godbitene. Flapjacks er søte havrebarer som er populære i Storbritannia. Da jeg bodde i Wales i år så jeg flapjacks overalt: i butikken, kantinen på skolen og på kafeer.
Flapjacks betår hovedsaklig av havregryn, sirup og smør. Jeg hadde i litt 70 % mørk sjokolade i mine flapjacks denne gangen. Det er mange andre ingredienser du kan tilsette for å gjøre barene mer spennende, som for eksempel tørket frukt eller nøtter.

Denne oppskriften passer til en 23×30 cm form og ga meg 24 flapjacks.

Flapjacks:
24 ruter

  • 6 ss lys sirup
  • 200 g smør
  • 330 g havregryn
  • en klype salt

Eventuelt tilsett 50 g av en av disse:
  • mørk sjokolade
  • hvit sjokolade
  • rosiner
  • tørket aprikos, i biter
  • tørkede tranebær
  • kokos
  • mandler, hakket
Forvarm ovnen til 180 grader.

Ha havregryn og en klype salt i en bolle.

Ha smør og sirup i en kjele og varm på svak varme til smøret er helt smeltet.

Hell over smørblandingen og bland alt godt sammen.

Tilsett hakket mørk sjokolade.

Ha blandingen i en form (23×30 cm) med bakepapir. Bruk en slikkepott og gjør overflaten jevn.

Stek midt i ovnen i 180 grader i 20-25 minutter til den får en gylden farge.
 
Bruk en kniv og kutt i ruter, mens den enda er litt varm. Avkjøl helt og oppbevar i kjøleskapet. Flapjacksene blir fastere når de er helt kalde.
Thea

2 kommentarer

  1. Takk, var veldig gode :) brukte både rosiner og lys sjokolade !

    1. Herlig! Kjekt å høre at de falt i smak :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *