Saftige rundstykker med gulrot og gresskarkjerner

På mandag starter skolen igjen og det er tilbake til hverdagen. Derfor vil jeg dele denne oppskriften på sunne og gode rundstykker med dere. Disse er saftige, grove rundstykker med gulrot og gresskarkjerner, supre til frokost, lunsj eller niste på skole og jobb.

Saftige rundstykker med gresskarkjerner:
16 stk

  • 1 gulrot, revet
  • 1/2 eple, revet
  • 2 dl melk
  • 1 dl kruskali
  • 1 dl linfrø
  • 1/2 dl solsikkefrø
  • 1 ss honning
  • 1 dl vann
  • 25 g gjær
  • 2 dl sammalt rug grovmalt
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,25 dl olivenolje
  • gresskarkjerner til toppen

Riv gulrot og eple, og ha i en bolle sammen med kruskali, linfrø og solsikkefrø.

Varm melken godt, hell over blandingen og rør sammen. Tilsett honning og bland godt sammen, slik at den smelter inn.

Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæren. Ha i bollen sammen med de andre ingrediensene. Bland tilslutt i rugmel, hvetemel og salt. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.

Ha i olivenoljen og jobb denne inn i deigen for hånd. Dette gir luftigere rundstykker.
Legg deigen tilbake i bollen, ha over plastfolie og et kjøkkenhånkle. La deigen heve i minst 1 time.

Del deigen i ca. 16 like store deler og trill til runde rundstykker. Ha litt gresskarkjerner på bakebordet. Pensle lett med vann på toppen og rull rundstykkene i frøene. Det gjør at kjernene sitter bedre fast.

Legg rundstykkene på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev rundstykkene i 30 minutter på kjøkkenbenken før steking.

Varm opp ovnen til 220 grader. Sett inni ett brett rundstykker og skru ned temperaturen til 200 grader. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist, før du skjærer rundstykkene opp.

Sunne, saftige og gode rundstykker med gulrot og gresskarkjerner





– Thea

2 kommentarer

  1. De bakte jeg i dag og de var bare super gode. Disse kommer jeg til og bake ofte �� takk takk.

    1. Så kjekt å høre :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *