Scampisalat

Jeg starter uken her på My Little Kitchen med å dele en oppskrift på en sunn og god scampisalat. Denne scampisalaten med ruccola salat, avokado, løk og tomat er en ny favoritt her i huset. Salaten serveres med dressing og passer godt til både lunsj og middag.

Scampisalat:
4 porsjoner

  • 250 g scampi
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g ruccola salat
  • 400 g cherrytomater, delt i to
  • 2 avokado, i biter
  • 1 rødløk, i skiver
Dressing:
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss hvit balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje

Ha ruccola salat, finhakket løk, avokado og tomater i en serveringsskål.

Fjern skallet fra rekene og stek rekene i oljen til de er gjennomstekte. Ha de ferdigstekte rekene i salatskålen.

Lag dressingen:
Bland sammen finhakket hvitløk, sitromsaft, balsamicoeddik og olivenolje. Vend dressingen inn i salaten.

Rekesalaten er en kjempegod salat som passer godt både til middag og lunsj.

Thea

4 kommentarer

  1. Jeg synes ditt bilde var best på alle måter :) Det er et klart og tydelig bilde med god komposisjon, med fristende mat og som viser Le Creuset på en fin måte. Lykke til, håper du går videre

    1. Tusen takk! Veldig kjekt å høre at du liker bildet mitt :-)

  2. Hei. Jeg har tenkt å forsøke meg på den scampi salaten din. Den ser så god ut. Men har ikke funnet hvit balsamico Eddik på butikken. Er der veldig viktig ? Noe annet jeg kan bruke isteden? Eller vet du hvilken butikk jeg kan få kjøpt den i?

    1. Hei,
      Jeg kan tenke meg de har hvit balsamicoeddik på matbutikker med godt utvalg. Ellers vet jeg de har på Olivers & co.
      Du kan f.eks prøve med vanlig balsamicoeddik, men det blir en annerledes smak på salaten. Ellers kan du fint lage salaten uten dressingen også.

      Ha en fin dag :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *