Frokostkrans med bringebær, sjokolade og nøtter

God morgen! Lyst på noe ekstra godt til søndagsfrokosten, eller til en spesiell anledning som bursdag, morsdag eller farsdag? Da er denne frokostkransen midt i blinken! Kransen er fylt med herlig nutella, bringebær og toppet med peanøtter og perlesukker. 

Det beste er at du kan lage deigen opptil 3 dager før kransen skal bakes ut. Da tar det ikke så lang tid om morgen før frokostkransen er servert. Server med bringebærsyltetøy og litt ekstra sjokoladepålegg om du vil. God frokost! 
Jeg brukte Nutella i min frokostkrans.
Frokostkrans:
1 stk
  • 1/4 pk tørrgjær
  • 600 g speltmel
  • 1 ts salt
  • 50 g sukker
  • 4 dl melk, oppvarmet
  • 50 g smør, smeltet
  • 1 egg, sammenvispet
  • 200 g nutella eller nugatti
  • 200 g friske bringebær eller tinte frosne
  • 2 ss peanøtter
  • 1 ss perlesukker

Bland sammen gjær, 400 g mel, sukker og salt i en bolle. Dette kan du gjøre opptil 3 dager i forveien, minst 1 dag før du skal bake ut kransen.

Visp sammen melk, smeltet smør og egg. Rør sammen med det tørre.

Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet til deigen skal bakes ut (innen 3 dager).

Når du er klar til å bake ut deigen, forvarm ovnen til 180 grader.
Tilsett resten av melet (200 g) og elt deigen med hendene.

Kjevle ut deigen i et rektangel på omtrent 30×50 cm på et bakebord. Smør på sjokoladepålegg med en smørkniv og legg utover bringebær.

Rull deigen sammen, så tett som mulig, fra langsiden. Skjær rullen på midten med en skarp kniv med litt mel på, langs hele langsiden, men ikke kutt helt gjennom, delene skal fremdeles henge sammen. Snurr delene sammen, legg i en krans og klem de to endene sammen. 
Legg kransen på et stekebrett med bakepapir. Dryss over nøtter og perlesukker. Stek midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter. 
Ha kransen på en rist og la den avkjøle seg litt før servering, men den smaker godt servert lunken.

Frokostkransen kan fint fryses. Tine på kjøkkenbenken over natten eller i ovnen på svak varme, rett før servering.

Server med bringebærsyltetøy og litt ekstra sjokoladepålegg om du vil ;-)

God frokost!
Thea

2 kommentarer

  1. Så flott blogg du har! Lett å la seg friste, til å lage noe godt.
    Legger bloggen din i blogglista mi.
    Etterpå skal eg ut i sola, for ein nydelig høst.
    Klem,

    1. Tusen takk, så kjekt å høre :-) klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *