Muslibarer

Hjemmelagde muslibarer er supre å ta med i farta i en travel hverdag. Disse er laget av nøtter, havregryn og tørket frukt og gir deg raskt påfyll av energi når du trenger det. Enkle å lage og kjempegodt!
Muslibarer:
10 stk
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 100 g mandler
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 4 ss honning
  • 100 g havregryn

Grovhakk nøttene og aprikosen.

Ha appelsinjuice, honning, nøtter og frukt i en kjele. Kok opp og la koke i 10 minutter.

Ha i havregryn og bland godt inn. La det småkoke i 5 minutter.

Ha blandingen i en form med bakepapir. Press den godt ned i formen med en slikkepott.

Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time, slik at konsistensen blir stivere. Skjær deretter opp i rektangulære biter, pakk inn i matpapir og fest med en liten snor.
Muslibarer er supert som en rask frokost, mellommåltid på skole eller jobb og å ta med ut på tur :-)
Thea

6 kommentarer

  1. Så veldig godt ut, må prøves! Men er det eplejuice eller appelsinjuice du bruker? Ser det står begge deler på to forskjellige plasser her.

    1. Oisann ble litt feil der. Jeg bruker appelsinjuice, men du kan også bruke eplejuice om du ønsker det :-)

  2. Ann Kristin L

    Skal prøve disse! Hvordan oppbevarer du dem? I kjøleskap eller bare i en tett boks?

  3. Kva kan eg bruke vist eg ikkje vil ha tørkede aprikoser?
    Vist eg dobler oppskriften kan eg bruke ein langpanne eller blir barene for tynne?
    Ser veldig gode ut! Skal lage dei ein dag:)

  4. De kan oppbevares i en tett boks :-)

  5. Jeg brukte en liten kvadratisk form, så å bruke en langpanne til en dobbel porsjon blir nok veldig tynne barer. Det er masse du kan ha i barene: annen tørket frukt som rosiner, tranebær eller jordbær, nøtter som mandler og valnøtter eller frø som linfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner. Du kan også ha i kokos eller sjokoladebiter. Håper det var til hjelp :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *