Kebab pizza


Endelig er det helg! Har du prøvd hjemmelaget kebabpizza? Det er kjempegodt!! Server pizzaen nystekt med hjemmelaget kebabdressing. Herlig helgekos!

Kebab pizza:
2 stk

  • 25 g gjær
  • 2 1/2 dl kaldt vann
  • 3 ss olje
  • 1 1/2 ts salt
  • hvetemel til passe deig

Fyll:
  • tomatsaus (oppskrift under)
  • kebabkjøtt
  • rødløk, tynne skiver 
  • hvitost, revet
  • oregano


Bland gjær, kaldt vann, olje og salt i en bolle. Ha i mel og rør godt sammen. Deigen skal være myk og ikke klissete.


Kna deigen i 5 minutter på et bakebord. Sett deigen i kjøleskapet, mens du lager sausen.

Tomatsaus:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts sukker


Stek hakket løk og presset hvitløk i olje. Tilsett oregano, basilikum, balsamico eddik og hermetiske tomater. La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og sukker.


Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i to. Kjevl ut begge deigene. 

Fordel tomatsausen utover bunnene. Topp med revet hvitost, kebabkjøtt og rødløk i tynne skiver. Strø gjerne over oregano krydder.

Stek ved 200 grader i 10-12 minutter.

Lag dressingen mens pizzaen steker. Denne er sterk og god, men hvor sterk tilpasser du etter ønske med chilipulver og hvitløk.

Kebabdressing:

  • 1 pk majones
  • 2 fedd hvitløk
  • chilipulver
  • frisk persille
  • melk
  • saft fra sitron

1) Ha majones i en skål.
2) Tilsett chilipulver og presset hvitløk etter smak.
3) Hakk frisk persille og bland i dressingen.
4) Ha i melk til dressingen er passe tykk.
5) Smak til med saft fra frisk sitron.

Server kebabpizzaen nystekt og varm.

Server med hjemmelaget kebabdressing. Nam!

God helg alle sammen! 

Thea

6 kommentarer

  1. Mmmm så himla gott <3

    1. Takk, så kjekt å høre :-)

  2. Det så kjempegodt ut! Men jeg lurer på; hvor får man kjøpt kebabkjøtt i Bergen?

    1. Takk! Jeg bor i Bergen og kjøpte kebabkjøttet på Kiwi :-)

  3. Hvor mye saft fra sitronen hadde du? Hele den halve eller bare til den er litt syrlig?:)

    1. Smak til med saft fra frisk sitron i dressingen, så ha i sitron til du synes den er passe syrlig :-)
      God helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *