Pizza med blomkålbunn

Endelig fredag og da er det selvfølgelig pizza på menyen! Denne gangen har jeg prøvd ut en ny bunn på pizzaen – nemlig blomkålsbunn. Overraskende godt og ikke minst sunnere enn vanlig pizzabunn! Sausen er laget av moste grønnsaker – gulrot, brokkoli og tomat. Jeg toppet pizzaen med ost, spekeskinke og rødløk. Det ble faktisk veldig godt og helt klart en pizza jeg kommer til å lage igjen.
Håper dere liker dette sunnere alternativet til vanlig pizza. Neste gang må det bli en ny spennende bunn. Noen forslag? Har hørt om pizzabunn både med tunfisk og søtpotet!
Denne oppskriften gir 6 små posjonspizzaer.
Pizza med blomkålbunn:
6 stk
  • 1 blomkål (ca. 650g)
  • 4 ss olivenolje
  • ca. 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
Vask blomkålen og kutt opp i mindre biter. Kjør den i en miks master til den er most i små biter. 
Tilsett olivenolje, mel, bakepulver og salt. Kjør til en kremet mos.

Bruk en slikkepott og smør blandingen ut på stekebrett med bakepapir. Jeg laget 6 små porsjonpizza. 

Stek på 200 grader i 15 minutter, til de er gylne. 

Mens pizzabunnene steker, lager du sausen.

Pizzasaus:
  • 2 gulerøtter
  • 1/2 brokkoli
  • 4 tomater
  • ca. 2 kopper vann
Skjær gulrot, brokkoli og tomater i biter. Kok opp med vann og småkok til de er møre. Hell av vannet og mos grønnsakene med en stavmikser.

Ta pizzabunnene ut av ovnen og vent et par minutter før du snur dem og har på pizzasausen. 

Ha på ost, skinke og løk, eller annet fyll du ønsker.
Stek ved 225 grader i 10-12 minutter.
Server pizzaene varme og nystekte!
Thea

7 kommentarer

  1. sehr lecker!!! danke für das rezept!!! danke für die inspirationen!!! einen schönen freitag wünscht angie

  2. Anonymous

    Kan man fryse ned bunnene og ta opp etterhvert som man skal bruke de?

    1. Ja det går helt fint :-)

  3. Hei. under der man skal steke bunnene står det: Stek på 225 grader i 10-15 min.Stek på 200 grader i 15 minutter, til de er gylne.

    er det da, et valg mellom 225 grader og 200 grader? eller må man gjøre begge?

    1. De skal stekes på 200 grader i 15 minutter til de er gyldne :-)

  4. Hei! :-)
    er usikker på hvor lenge bunne skal steke. Det står ¨Stek på 225 grader i 10-15 min.Stek på 200 grader i 15 minutter, til de er gylne. ¨, vil det da si at de først skal steke 10-15 min på 225 g, og så 15 min på 200 g?

  5. Obs! Her har det skjedd en feil. Stryk den første setningen. De skal først steke på 200 grader og som det står lengre nede i innlegget skal de stekes på 225 grader, når de har fått fyll på seg :-)

    God helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *