Luftige rundstykker med havregryn

I dag vil jeg dele oppskriften på luftige og grove rundstykker med havregryn. Disse hjemmebakte rundstykkene er perfekt både til frokost, lunsj og nistemat for store og små.

Rundstykker med havregryn:
18 stk

  • 500 g hvetemel
  • 400 g grovt mel
  • 100 g havregryn
  • 1 pk tørrgjær/ 50 g fersk gjær
  • 6 dl melk
  • 125 g smør
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • vann til pensling
  • Havregryn til pynt
 
Smelt smøret, tilsett melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i blandingen.  Ha blandingen i en bakebolle sammen med egg, og salt.  Tilsett grovt mel.
Ha i havregryn og rør inn med en sleiv.
Tilsett tilslutt hvetemelet og kna til en fast deig.
Ha plastikk over bollen og la det heve i 1 time.
 
Ha deigen på et bakebord med mel, rull til en pølse og del i ca. 18 like store biter.
Form til runde rundstykker og legg de tett på et stekebrett med bakepapir. Pensle med vann og dryss over litt havregryn. 
 

Sett til heving under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter. 

 
Stek ved 225 grader i 10-12 minutter.
Avkjøl rundstykkene på rist.
Server rundstykkene med pålegg til frokost eller lunsj.
Thea

22 kommentarer

  1. Disse ser kjempegode ut! Tror de må bli mitt neste bakeprosjekt :)

    1. Takk, så hyggelig å høre! Kos deg med bakingen :-)

  2. danke für die wunderschönen bilder und inspirationen!!!
    alles liebe von angie aus deutschland

  3. Jeg gidder nesten ikke bruke kokebøker lenger, jeg finner jo alt jeg trenger akkurat her! Oppskriftene dine er fantastiske, lette å forstå og ikke minst varierte! Stor fan, har fulgt bloggen din i underkant av to år, og jeg liker vanligvis ikke å lese blogger! Har deg på snapchat, synes det er veldig koselig å bli oppdatert underveis om hva du styrer med på kjøkkenet (: Stor klem!

    1. Hei Birte! Kjempekoselig å høre at du har følgt med på bloggen så lenge og liker oppskrift jeg deler :-)
      Gøy at du også er med på Snapchat. Gleder meg til å se hva du baker :-)
      Klem klem!

  4. Tror du det går an å bytte ut melken med vann? :)

  5. Ja det går helt fint :-)

  6. Utrolig gode, ble en stor hit :D

  7. Så gøy å høre! Glad de falt i smak :-)

  8. Vil de bli dårlige om jeg bytter ut hvetemelet? Har nettopp fått diabetes og blitt bedt om å kutte ut hvetemel..
    Feks hvordan er det å bruke rug/bygg/havre eller jyttemel?

  9. Brukte endel mindre gjær når jeg bakte disse i dag, med like godt resultat. Hva tenker du om gjærmengden? :)

  10. Det er den gjærmengden jeg pleier å bruke til den melmengden, derfor prøvde jeg meg frem med det når jeg laget disse rundstykkene. Men supert om du får det fint til med mindre :-)

  11. Christina

    Jeg har bakt disse to ganger nå, og både mamma og jeg elsker disse. Veldig god oppskrift!:-)

    1. Så kjekt å høre at rundstykkene falt i smak :-)

  12. Hvordan holder disse seg over natta?

    1. Hva mener du med det? Mener du om deigen kan heves over natten? Eller om hvordan de ferdige rundstykkene skal oppbevares? :-)

  13. Nina Karlsen

    Fantastiske gode rundstykker.. funnet min favoritt

    1. Så utrolig kjekt å høre! :-)

  14. Ingri Sterri

    Har laget disse mange ganger nå, og alltid med godt resultat.
    Lager også 1/2 av deigen i bakemaskin.
    Disse rundtykkene er bare å anbefale.

    1. Så kjekt å høre :-)

  15. Hei! Hvordan er disse å fryse?

    1. De er supre å fryse! Avkjøl helt og frys ned i brødposer. Tin på kjøkkenbenken eller i ovnen :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *