Pistasjmarsipan med sjokoladetrekk og et dryss havsalt

Jeg pleier alltid å lage hjemmelaget marsipan til jul, men i år har jeg prøvd meg på en ny, litt annerledes og spennende type – pistasjmarsipan. Marsipanen er laget med pistasjnøtter istedenfor mandler – det ble derfor riktignok en skikkelig grønnfarget masse, men den smakte kjempegodt! Marsipanen trillet jeg til små kuler, dyppet i sjokolade og toppet med et dryss havsalt. Havsalt på toppet gjorde virkelig susen og ga godbitene det lille ekstra. 
 
Pistasjmarsipan med sjokoladetrekk og et dryss havsalt er spennende julegodt å gi bort i gave til jul og å servere gjester i julebesøk. 
Jeg fikk oppskriften av en venninne og den ga ca. 40 stk marsipankuler.
Tusen takk for kjempegod oppskrift, Sofie!

Pistasjmarsipan:
ca. 40 stk

  • 140 g pistasjnøtter
  • 140 g melis
  • 1/2-1 eggehvite
  • 200 g dronningsjokolade
  • havsalt (Maldonsalt)


Ha nøttene i en hurtigmikser og kjør til de er malte. 
Finmal eller grovmal pistasjnøttene etter hvor grov du vil ha marsipanen.

Tilsett først 1/2 eggehvite og melis. Kjør til en fast masse.  Tilsett mer eggehvite dersom massen blir for tørr. Kna alt sammen til en klump med marsipan. 

Oppbevar marsipanen kjølig i en pose til den formes, ellers tørker den ut.

Rull marsipanen til små kuler og legg på et bakepapir.

Smelt sjokolade over vannbad. Dypp marsipankulene i den flytende sjokoladen.

Legg de ferdigdekkede kulene på et bakepapir.

Ha tilslutt et dryss havsalt over kulene. Sett i kjøleskapet for å stivne.

Spennende julegodt som er perfekt å server til gjester i julen.

 
Thea

9 kommentarer

  1. Ser utrolig godt ut! :-)

    1. Takk, Knut Eirik :-)

  2. danke für die tollen inspirationen, eine schöne woche wünscht angie

  3. Har nettopp laget disse, ble kjempegode! Takk for inspirasjon :)

    1. Så kjekt å høre at pistasjmarsipanen falt i smak :-)

  4. Kan man bruke salte, ristede pistasjnøtter eller bør de være uten salt?

  5. Det ble være usaltede pistasjnøtter :-)

  6. Hva er holdbarheten på disse? Skal absolutt prøves :)

    1. De holder seg fint tildekket i kjøleskapet i ett par uker :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *