Pistasjmarsipan med sjokoladetrekk og et dryss havsalt

Jeg pleier alltid å lage hjemmelaget marsipan til jul, men i år har jeg prøvd meg på en ny, litt annerledes og spennende type – pistasjmarsipan. Marsipanen er laget med pistasjnøtter istedenfor mandler – det ble derfor riktignok en skikkelig grønnfarget masse, men den smakte kjempegodt! Marsipanen trillet jeg til små kuler, dyppet i sjokolade og toppet med et dryss havsalt. Havsalt på toppet gjorde virkelig susen og ga godbitene det lille ekstra. 
 
Pistasjmarsipan med sjokoladetrekk og et dryss havsalt er spennende julegodt å gi bort i gave til jul og å servere gjester i julebesøk. 
Jeg fikk oppskriften av en venninne og den ga ca. 40 stk marsipankuler.
Tusen takk for kjempegod oppskrift, Sofie!

Pistasjmarsipan:
ca. 40 stk

  • 140 g pistasjnøtter
  • 140 g melis
  • 1/2 til 1 eggehvite fra ett egg
  • 200 g dronningsjokolade
  • havsalt (Maldonsalt)


Ha nøttene i en hurtigmikser og kjør til de er malte. 
Finmal eller grovmal pistasjnøttene etter hvor grov du vil ha marsipanen.

Tilsett først 1/2 eggehvite og melis. Kjør til en fast masse.  Tilsett mer eggehvite dersom massen blir for tørr. Kna alt sammen til en klump med marsipan. 

Oppbevar marsipanen kjølig i en pose til den formes, ellers tørker den ut.

Rull marsipanen til små kuler og legg på et bakepapir.

Smelt sjokolade over vannbad. Dypp marsipankulene i den flytende sjokoladen.

Legg de ferdigdekkede kulene på et bakepapir.

Ha tilslutt et dryss havsalt over kulene. Sett i kjøleskapet for å stivne.

Spennende julegodt som er perfekt å server til gjester i julen.

 
Thea

12 kommentarer

  1. Ser utrolig godt ut! :-)

    1. Takk, Knut Eirik :-)

  2. danke für die tollen inspirationen, eine schöne woche wünscht angie

  3. Har nettopp laget disse, ble kjempegode! Takk for inspirasjon :)

    1. Så kjekt å høre at pistasjmarsipanen falt i smak :-)

  4. Kan man bruke salte, ristede pistasjnøtter eller bør de være uten salt?

  5. Det ble være usaltede pistasjnøtter :-)

  6. Hva er holdbarheten på disse? Skal absolutt prøves :)

    1. De holder seg fint tildekket i kjøleskapet i ett par uker :-)

  7. Skal det være en halv liter eggehvite ?

    1. Det skal være en halv til en hel eggehvite fra ett egg. Hvor mye eggehvite en trenger for at marsipanen skal få riktig konsistens må en se an underveis og tilsette litt etter litt :-)

      Kos deg med bakingen!

      1. Haha takk .. jeg leste en halv liter syns det var fryktelig mye

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *