Pepperkaker

Hjemmelagde pepperkaker er det beste! De er enkle å lage og kjempegode. Å bake pepperkaker får meg alltid i julestemning og er koselig å bake sammen med familien, besteforeldre eller venner. Pynt gjerne med melisglasur og non-stop – synes selv de smaker best da.
Oppskriften er skrevet ned i farmor sin gamle kokebok og det er denne vi bruker når vi baker pepperkaker til jul hver år hjemme hos oss. En veldig god oppskrift som gir sprøe og gode pepperkaker!
Pepperkaker:
  • 250 g sukker
  • 2 dl lys sirup
  • 1 ss malt kanel
  • 1 ts malt pepper
  • 1/2 ss malt ingefær
  • 1/4 ss malt nellik
  • 250 g smør
  • 1 ss natron
  • 2 egg
  • 650-800 g hvetemel

Ha sukker og sirup i en liten kjele og kok forsiktig opp. Tilsett kanel, malt ingefær, pepper og nellik og rør godt sammen.

Rør natron inn i sirupsblandingen og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt ut.

Ha kaldt smør i en bolle og hell over den varme sirupsblandingen over med det samme. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald. 
Visp sammen eggene og tilsett i blandingen.
Tilsett hvetemel og bland sammen til en fast deig.
Pakk deigen inn i plast og la den stå i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten.

Kjevle deigen ut og brukt pepperkakeformer til å trykke ut figurer. Lag figurene omtrent like trykke og like store, slik at steketiden blir like lang.

Legg figurene på et stekebrett med bakepapir. Stek ved 200 grader, midt i ovnen, i 7-10 minutter. La pepperkakene hvile på stekebrettet en stund, før de avkjøles videre på rist. Oppbevar pepperkakene i en tett kakeboks.

Pynt gjerne med melisglasur og non-stop.

De beste pepperkakene med melisglasur og non-stop.

Thea

1 kommentar

  1. danke für das rezept, die bilder sehen super aus!!! liebe grüße von angie

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *