Myke kakemenn

Hei alle sammen! I dag vil jeg dele oppskriften på myke kakemenn med dere. Dette er min favoritt oppskrift på kakemenn og jeg bruker den hvert år til julebaksten. Kakemennene er tykke og myke julekaker, som kan lages i mange forskjellige figurer. Kjempegode og koselig å bake sammen med familie og venner. 


Kakemenn:

  • 4 dl vann
  • 500 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss hornsalt

Rør vann og sukker sammen og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Ha i smeltet smør. Tilsett mel og hornsalt og bland sammen til en fast deig.


Disse kakemennene blir enda bedre dersom du lar deigen skal stå kaldt en stund, gjerne natten over. 
Det er ikke avgjørende for et godt resultat, så du kan også kjevle og trykke ut med en gang.

Kjevle ut deigen, ca. 5 mm tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer. 


Legg kakemennene på et stekebrett med bakepapir. Stek ved 225 grader i 5-6 minutter. Avkjøl på rist.

Thea

29 kommentarer

  1. merry christmas !!! sine bilder er veldig vakker !!! elsker alle angie fra Tyskland

    1. Merry Christmad! God jul! Tusen takk, så hyggelig å høre Angie :-)

  2. merry christmas !!! sine bilder er veldig vakker !!! elsker alle angie fra Tyskland

  3. Merry Christmad! God jul! Tusen takk, så hyggelig å høre Angie :-)

  4. Disse kakene falt i smak. Å så er deigen så lett og god å jobbe med. Takk!

  5. Hvor lenge holder disse seg?

  6. Så kjekt å høre :-)
    Ha en fin kveld!

  7. De holder seg i noen uker :-)

  8. could you please go in to more details as in how you put the ingredients in and in what order they go? thanks

    1. Hi,
      I’m not sure what you mean. All the ingrediens are listed in the beginning of the blogpost and the text explains who you do it and in what order they go. This is a Norwegian blog, so it’s all written in Norwegian. But you can hopefully use Google translate or similar to try and translate the recipe, if you want to make them :-)

  9. Linda Robertsen

    Hei! Bruker du margarin eller meierismør?

    1. Begge deler kan brukes. Kakemennene i dette innlegget bakte jeg med meierismør :-)

  10. Hilde Higraff

    Hei :) hvor mange kakemenn sånn ca blir det? :)

    1. Hei! Det kommer litt an på hvor store du lager dem. Men det blir en god del brett av denne deigen og mange kakemenn :-)

  11. Hei! Først å fremst vil jeg skryte av bloggen din! Jeg elsker den!
    Så hadde jeg et spørsmål
    Kan jeg dekorere disse? Hvordan går jeg frem isåfall?

    1. Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre!
      Det kan du absolutt. Du kan f.eks. pynte de med smeltet sjokolade eller tegne på kakemennene med en spiselig tusj :-)
      Kos deg med bakingen!

  12. Det så veldig godt ut og jeg skal lage de en dag. Gledelig Jul til dere også

    1. Så kjekt å høre! Kos deg med bakingen og god førjulstid :-)

  13. Hei! Bruker du kjøkkenmaskin når du blander deigen? Hvor lenge blander du ca? Og evt hastighet?

    1. Hei! Ja, du kan fint bruke en kjøkkenmaskin til å lage deigen. Kjør på lav hastighet til hvetemelet er helt blandet inn i deigen og du har en jevn og fin deig :-)

      1. Takk for svar! Skal vannet være varmt når man blander i sukkeret?

  14. Hvordan oppbevarer man best kakemenn? Og om man har f.eks. Sjokoladetrekk på, må man da oppbevare de på annen måte ?

    1. Oppbevar i en tett kakeboks på kjøkkenbenken :-)

  15. De beste kakemenenen vi har smakt her i hus :-) perfekt deig å jobbe med også!

    1. Åå så kjekt å høre! Dette er mine favoritter, skal bakes denne helgen :-)

  16. Nina Rosland Haraldsen

    Hei
    Skal vannet være kaldt eller varmt, når du blander det med sukkeret? Mvh Nina

    1. Hei, bare bruk vanlig vann fra springen og sett i kjøleskapet med sukkeret :-)

  17. Vi bakte disse kakemennene i dag :-) De ble knallgode :-)

    1. Åå så kjekt å høre! :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *