Peppernøtter

Klassiske peppernøtter er enkelt og godt å bake til jul. De smaker litt som pepperkaker, men er formet som runde kaker, toppet med mandler. Disse sprø og smakfulle julekakene er en av jules favoritter og er populære blant både store og små.

Peppernøtter:
30 stk

  • 125 g smør, romtemperert
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 klype salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • 15 skåldede mandler

Sett ovnen på 200 grader.

Rør smør og sukker sammen. Tilsett egget og bland godt. Ha i mel, natron, salt, kanel, ingefær og kardemomme. Bland alt sammen til en fast deig.

Del deigen i 4 deler og rull hver del til pølser. Skjær rullene i ca. 30 biter tilsammen.

Trill til små, runde kuler. Del mandlene i to og trykk en ned i hver kule. Legg peppernøttene på et stekebrett med bakepapir. Stek ved 200 grader i 15 minutter til de er brune og tørre.

Hvordan skålde mandler?
Kok opp vann i en kjele. Ha i mandlene når det koker og la dem ligge i ca. 10 minutter til skallet løsner. Legg mandlene utover et kjøkkenhåndkle og gni dem sammen slik at skallet faller av.

Avkjøl på rist.
IMG_5463
Oppbevar peppernøttene i en tett boks. 
Herlige julekaker for både store og små!
IMG_5135
Ønsker dere alle en fin bitte lille julaften :-)
 
Thea

4 kommentarer

  1. Regner med at det skulle stå smør, men det står 125g romtemperatur ;)

    1. Haha ja, det har du helt rett i. Gikk litt fort her, rettet nå :-)

  2. Hei! Må ingefær være med i oppskriften? Har ikke det hjemme, så lurte på om det er mulig å droppe uten at det har for store konsekvenser? :)

    Eirin

  3. Hei! Som de andre kryderene i oppskriftene, setter ingefær smak på deigen. Men du kan droppe ingefær om du ønsker :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *