Fine horn

Jeg er liker veldig godt å bake horn og å ta med til niste på skolen. Det er så enkelt og greit og de kan fylles med så mye godt. Jeg pleier alltid å lage dobbel porsjon når jeg først baker og så fryse de ned, slik at jeg har på lur når jeg trenger til niste. På bloggen ligger allerede oppskriftene på ostehorn, skinkehorn og grove horn

I dag vil jeg dele oppskriften på hjemmebakte fine horn med dere. Jeg laget de helt enkle toppet med valmuefrø denne gangen. Du kan også fylle de med for eksempel ost og skinke om du ønsker det. Disse luftige og gode hornene smaker veldig godt med pålegg til frokost eller lunsj. 

Fine horn:
16 stk

  • 1 liter hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 1 pose tørrgjær
  • 4 dl melk
Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm opp til 37 grader. 
Hell melkeblandingen over det tørre og bland alt sammen til en deig.
Del deigen i 4 deler. Kjevle hver del ut og del i 4 deler/trekanter.

Rull sammen hver trekant fra den bredeste siden mot spissen til et horn.

Legg på et stekebrett med bakepapir. 
Dekk over med et kjøkkenhåndkle og la heve på kjøkkenbenken i ca. 1 time.

Visp sammen ett egg og pensle hornene. Strø over valmuefrø.
Stek ved 225 grader i ca. 10 minutter til gyldne og gjennomstekte.
De kan fint fryses og tas opp når du får lyst på hjemmebakte horn til frokost eller lunsj.
Thea

2 kommentarer

  1. Silje Bergersen

    Kjempe gode horn! :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *