Vaniljesnurrer

IMG_6410

Dagens fristelse før helgen er disse herlige vaniljesnurrene. Bollene er bakt som skillingsboller, bare fylt med vaniljekrem og toppet med et dryss perlesukker. Lagene med vaniljekrem mellom gjør bollene ekstra saftige – kjempegodt! Jeg merker at det ble litt sommerlig styling i dag. Fant jordbær på butikken (stort savn fra sommeren), så da måtte jeg bare bruke de! Det er lov å drømme seg litt bort til sommeren. Nå må jeg bare bruke helgen videre til å bake mer – det er jo morsdag på søndag!

Har du sjekket ut mine baketips til morsdag? Du finner de her!

IMG_6408

Vaniljesnurrer:
24 stk

  • 100 g smør
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ½ dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 1 liter hvetemel
  • vaniljekrem
  • perlesukker

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme.

Ha i mel og bland alt sammen til en deig. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 1 time.

IMG_6344

Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut. Bruk en slikkepott og smør vaniljekremen jevnt utover deigen.

4

Rull deigen sammen til en pølse og del den i cirka 24 like store deler. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev bollene i 30 minutter under et kjøkkenhåndkle.

Pensle med et sammenvispet egg og strø eventuelt over litt perlesukker.


IMG_6380

Stek dem ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist. Bollene kan fint fryses.

IMG_6398IMG_6402
1
Herlige vaniljesnurrer!
IMG_6403


Klikk gjerne på «Liker» om du ble fristet :-)

Ønsker dere alle en god helg!

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *