Hjerterundstykker

IMG_6579

Hei og god morsdag til alle mødre!

Fredag kveld var jeg i et usedvanlig godt bakehumør, og kombinert med et kreativ øyeblikk ble disse rundstykkene + flere andre bakverk til. Det er gøy og bare kunne leke seg litt på kjøkkenet når en har god tid en fredagskveld.

Rundstykkene er enkelt formet som søte, små hjerter. Perfekte rundstykker å servere til frokost til noen du er glad i. Her i huset ble hjerterundstykkene servert til mamma på sengen i dag, sammen med en kopp te, blomster og gaver – slikt må til på morsdag.

10959357_798435866901660_4048868424585977592_n

Bilde fra Instagram profilen til My Little Kitchen, @mylittlekitchenthea.

4

Hjerterundstykker:
24 stk

  • 6 dl melk
  • 125 g smør
  • 1 pk tørrgjær/ 50 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 400 g grovt mel
  • 100 g havregryn
  • 1 dl kruskakli (kan sløyfes)
  • 500 g hvetemel
  • vann til pensling
IMG_6450

Smelt smøret, tilsett melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i blandingen.  Ha blandingen i en bakebolle sammen med egg, og salt.  Tilsett grovt mel, havregryn og kruskakli.

IMG_6457

Tilsett tilslutt hvetemelet og kna til en fast deig. Ha plastikk over bollen og la det heve i 1 time.

IMG_6475

Ha deigen på et bakebord med mel, rull til en pølse og del i ca. 24 like store biter.

Rull hver del til en pølse. Grip begge endene på pølsen og snurr de mot hverandre til de møtes og former et hjerte.

Legg de formede rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Pensle med vann før steking.

IMG_6483

Stek ved 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Rundstykkene kan fint fryses.

IMG_6569IMG_6577

Server rundstykkene nystekte til frokost!

IMG_6573
IMG_6586
Hjerter skal jo være røde, så jeg serverte rundstykkene med bringebærsyltetøy
IMG_6588

Klikk gjerne på «Liker» om du likte oppskriften :-)

– Thea

2 kommentarer

  1. Susanne

    Kan jeg bruke rugmel??

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *