Vaniljesnurr med mandelflak

3

Endelig vinterferie i Bergen! Jeg er i London i ferien – følg meg på Instagram her!

Til søndagsoppskriften – denne herlige vaniljesnurren, fylt med vaniljekrem og toppet med perlesukker og mandelflak er midt i blinken til søndagskosen. I ferien må man kose seg litt ekstra og nyte tiden borte fra skolen. Etter ferien blir det fullt kjør fremover og ikke ordentlig ferie før til sommeren for min del. Det er så masse spennende som skjer fremover og jeg har planer om flere konkurranser for dere lesere. Høres det gøy ut? Det kommer mer om dette etterhvert, ganske snart faktisk – så er bare å følge med!

IMG_6437

Vaniljesnurr:

  • 50 g smør
  • 1 ½ dl melk
  • 25 gjær
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • vaniljekrem
  • egg til pensling
  • perlesukker
  • mandelflak
1

Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme.

IMG_6037

Ha i mel og bland sammen til en deig. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle til den er dobbelt så stor, i ca. 1 time.

IMG_6344

Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut til et stort rektangel. Bruk en slikkepott og smør vaniljekremen jevnt utover deigen.

1

Rull deigen sammen til en pølse. Bruk en skarp kniv og skjær pølsen i to på tvers helt igjennom.

2

Tvinn de to delene sammen. Legg kransen på et stekebrett med bakepapir. Pensle med et sammenpisket egg og strø over perlesukker og mandelflak. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter til den er gjennomstekt. Tips: Legg et bakepapir over, dersom den tar farge for fort og blir for mørk. Avkjøl kransen på rist. Den kan fint fryses.

IMG_6431IMG_6437

Klikk gjerne på «Liker» om du liker oppskriften :-)

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *