Nigiri sushi med Salma laks

IMG_7083

Jeg starter helgen her på My Little Kitchen med ett sunt og godt middagstips til helgekosen. Sushi er min favorittmat – det er bare så godt. Denne gangen har jeg laget nigiri sushi med SALMA laks. SALMA er ypperlig å bruke til sushi. Fisken er av god kvalitet, lettvint å bruke og ser veldig lekker ut på nigiri sushi.

Sushi er utrolig godt og en stor bonus er at det også er sunt, og en fin måte å få i seg fisk på. Server nigiri sushi med soyasaus, wasabi og syltet ingefær (det beste!!). Wasabi er ganske sterkt og kan droppes om du ønsker, eller du kan bruke en liten mengde.

3

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Nigiri med salmalaks:

  • 1 kopp sushiris
  • 1 1/2 kopp vann
  • 1/4 kopp risvineddik
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 200 g SALMA laks
Server med:
  • soyasaus
  • wasabi
  • syltet ingefær

Begynn med å koke risen. Ha vann og ris i en kjele. Kok opp og la så småkoke til risen er ferdig. Ha risvineddik, sukker og salt i en kopp. Varm i mikroen i ca. 20-30 sekunder. Bland risvineddiken inn i risen. Risen skal være klebrig. Ha risen i en skål og la den avkjøle seg på kjøkkenbenken.

IMG_7057

Form risen til passe stor, oval rispute. Ett tips er å ha litt vann på hendene, da blir det mye enklere å forme risen. Klem risputen fast, slik at den ikke går i oppløsning.


4

Bruk en skarp kniv og skjær SALMA laksen i 2-3 mm tynne skiver. Legg en skive laks over hver rispute.


IMG_7079

Server nigiri sushien med soyasaus med wasabi og syltet ingefær.

IMG_7074

Du finner flere fristende oppskrifter på salma.no :-)

– Thea

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med SALMA.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *