Gulrotrundstykker

IMG_6486

Jeg har bakt gulrotrundstykker i lange baner her. Nå ligger alt i frysen, klart til å bli tatt opp og med til lunsj på skolen. Rundstykkene er bakt med gulrot og cottage cheese. Resultatet ble disse saftige, gode og luftige rundstykkene. Denne oppskriften kan virkelig anbefales!

2IMG_6520

 

Gulrotrundstykker:

30 stk

  • 50 g gjær
  • 5 dl vann
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 dl cottage cheese
  • 4 dl finrevne gulrøtter
  • 4 dl grovt sammalt rugmel
  • 12-14 dl hvetemel
IMG_6445

Rør gjæren ut i lunket vann. Tilsett olje, salt, cottage cheese og revet gulrot.

IMG_6446

Ha i grovt mel og bland alt godt sammen.

IMG_6447

Tilsett hvetemel litt etter litt, og elt til du får en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhånkle i ca. 30 minutter.

IMG_6464

Del deigen i 2 og rull til 2 pølser. Del hver pølse i 15 like store biter.

1

Form rundstykkene. Jeg formet de til litt avlange rundstykker/horn. Rull de først runde og deretter rull 2 av hjørnene litt spissere. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter. Bruk en skarp kniv og skjær noen kutt på toppen av rundstykkene. Pensle med vann før steking.

IMG_6480

Stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist. Rundstykkene kan fint fryses.

IMG_6507
Luftige og gode rundstykker til frokost eller lunsj
IMG_6503


Klikk gjerne på «Liker» om du liker oppskriften :-)

– Thea

6 kommentarer

  1. Disse er kjempegode Men er det noen som har prøvd dem i glutenfri variant? Kan man bare bytte ut alt mel med glutenfri mix?

    1. Så kjekt å høre at du liker oppskriften! Jeg har dessverre ingen erfaring med glutenfri gjærbakst, men håper det fungerer med å bytte ut melet med glutenfritt mel. Noen som vet/har prøvd? :-)

  2. Hvilken type grovt sammalt mel bruker du? Hvete? Rug?

    1. Hei, bruker grovt sammalt rugmel :-)

  3. hva kan man evt erstatte cottage cheesen med når man ikke kan ha melkeprodukter?

    1. Hei! Du kan bare sløyfe cottage cheesen fra oppskriften :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *