Gulrotbrød

2

Har du testet oppskriften på min favoritt rundstykker – gulrotrundstykkene? Nå har jeg laget et brød, basert på denne oppskriften. Gulrotbrødet er bakt med cottage cheese og revet gulrot. Sprø og god skorpe!

3

Gulrotbrød:

1 stort brød eller 2 mellomstore brød.

  • 50 g gjær
  • 5 dl vann
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 dl cottage cheese
  • 4 dl finrevne gulrøtter
  • 2 dl havregryn
  • 14 dl hvetemel*
  • vann til pensling

*Erstatt deler av hvetemelet med grovmel dersom du ønsker et grovt gulrotbrød :-)

IMG_6445

Rør gjæren ut i lunket vann. Tilsett olje, salt, cottage cheese og revet gulrot.

IMG_6447

Tilsett hvetemel litt etter litt, og elt til du får en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhånkle i ca. 30 minutter.

6

Kna deigen og form til 1 stort brød eller 2 mellomstore brød. Hev under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter. Bruk en skarp kniv og kutt striper skrått over brødet. Pensle brødet med vann – dette gir en ekstra god og sprø skorpe.

Stek ved 200 grader i 40-50 minutter. Steketiden reduseres litt dersom du lager 2 brød av oppskriften.

5

Avkjøl på rist.

3

Luftig gulrotbrød med sprø skorpe!

4

Klikk gjerne på «liker» om du likte oppskriften :-)

Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *