Frokostknuter

IMG_6544

Hva er vel bedre enn nystekte rundstykker til frokost? Server med godt pålegg og en kopp te. Her kommer oppskriften på grove, hjemmebakte rundstykker, men med en ny form, slik at det blir frokostknuter.

IMG_6556

Frokostknuter:

24 stk

  • 6 dl melk
  • 125 g smør
  • 1 pk tørrgjær/ 50 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 400 g grovt mel
  • 100 g havregryn
  • 1 dl kruskakli (kan sløyfes)
  • 500 g hvetemel
  • vann til pensling
IMG_6450

Smelt smøret, tilsett melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i blandingen.  Ha blandingen i en bakebolle sammen med egg, og salt.  Tilsett grovt mel, havregryn og kruskakli.

IMG_6457

Tilsett tilslutt hvetemelet og kna til en fast deig. Ha plastikk over bollen og la det heve i 1 time.

IMG_6475

Ha deigen på et bakebord med mel, rull til en pølse og del i ca. 24 like store biter.

Pst! Anbefaler alle å eie en deigskrape, lignende til den på bildet over. Et must for meg når jeg baker gjærbakst :-)

IMG_6477

Rull hver del til en pølse og lag en stor knute av pølsen. Legg på et stekebrett med bakepapir og la de heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Pensle med vann før steking.

IMG_6482

Stek ved 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Rundstykkene kan fint fryses.

IMG_6535

En herlig start på dagen med nystekte frokostknuter!


IMG_6549

//Vase fra Kähler 

IMG_6555

Likte du oppskriften? Klikk gjerne på «liker» :-)

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *