Focaccia med havsalt

IMG_7845

Focaccia er et italiensk brød som ofte serveres ved siden av supper og salater. Brødet har en sprø skorpe av olivenolje og havsalt. Denne gangen laget jeg en helt klassisk variant kun med havsalt, men for en mer spennende kan du ha på skiver av oliven, løk, tomat og drysse med krydder på toppen – se flere ideer lengre nede i innlegget. 

Focaccia går fint ann å fryse. Jeg lager ofte en stor focaccia og fryser ned halvparten, slik at det bare er å ta den opp når vi trenger litt brød ved siden av f.eks. en pastasalat, supper eller gryterett.

 

IMG_7839

Jeg brukte en 25×40 cm stor langpanne.

Focaccia:

  • 1 kg hvetemel
  • 20g salt
  • 1pk gjær
  • 1liter lunket vann
  • olivenolje
  • 1 ss havsalt

Eventuelt til å ha på toppen:

  • tomatskiver
  • løk
  • hvitløk
  • oliven
  • rosmarin
  • oregano
  • soltørkede tomater
  • fetaost
IMG_7800

Bland sammen gjær, vann og salt.

IMG_7802

Tilsett melet og rør godt sammen. Deigen er veldig klissete, men den skal være slik. Hev under et kjøkkenhånkle i 30 minutter.

IMG_7810
Ha deigen i en langpanne kledd med bakepapir og fordel den jevnt utover. Hell forsiktig litt olje over deigen og strø tilslutt ca. 1 ss havsalt over. Ha eventuelt på  oliven, løk eller tomat i skiver. 
IMG_7833

Stek den i 20-25 min ved 250 grader til den får en gylden overflate.

IMG_7857

TIPS! Denne pastasalaten med pesto og bacon smaker veldig godt sammen med hjemmebakt foccacia brød. 

TIPS! Focaccia smaker også godt med pålegg til frokost eller lunsj. 

IMG_7858

Del gjerne videre om du liker oppskriften :-)

Ha en fin dag!

– Thea

4 kommentarer

  1. Nam, så utrolig godt ut!!

  2. Hvor har du fått tak i det hvite og grå kjøkkenhåndklet?

    – Kristin

  3. Hei, Kristin. Det er kjøpt i Stockholm i sommer :)

  4. Elsker focaccia brød! Perfekt med tilbehør som oliven og soltørkede tomater, eller som tilbehør til planterike supper som gulrotsuppe, spinatsuppe eller tomatsuppe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *