Dumle sjokoladeiskake

IMG_8503

Denne iskaken lagde jeg til farmor sin bursdag forrige helg. Jeg er veldig glad i å lage iskaker, det er så mange spennende varianter man kan lage. Kaken er laget av sjokoladeis med biter av herlig dumle-sjokolade og pyntet med smeltet sjokolade. Iskaker er perfekte å lage om sommeren og supre å servere i sommerlige besøk. Fantastisk kombinasjon med sjokolade og seig karamell. Denne dumle sjokoladeiskaken må du bare prøve!

IMG_8504

Oppskriften passer til en 23 cm springform.

Dumle sjokoladeiskake:

  • 200 g melkesjokolade
  • 250 g mørk sjokolade
  • 3 egg + 2 eggeplommer
  • 230 g sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 pakke dumle sjokolade
IMG_7881

Hakk melkesjokoladen og legg den langs kanten i formen med bakepapir i bunnen.

1

Smelt halvparten av den mørke sjokoladen i mikroen. Tilsett resten av sjokoladen og rør godt sammen til alt smelter. Sett sjokoladen til side.

Ha 3 egg og 2 eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang i en bolle. Kok opp vann i en kjele og hold bollen over. Visp til eggedosis, mens bollen varmes opp fra dampen fra vannet.

Pisk kremfløten til krem. Bland kremen med eggedosis.

IMG_3443-400x600

Tilsett flytende mørk sjokolade og rør alt sammen.

IMG_7889

Hell sjokoladeisen i formen. Del dumble-sjokoladene i biter og strø oppå isen i formen. Pynt deretter med litt smeltet sjokolade oppå kaken.

IMG_8501

Sett kaken i frysen til isen stivner og la den stå, til den skal serveres. Iskaken bør tas ut av fryseres 15 minutter før den skal spises.

IMG_8508

Del gjerne videre :-)

Følg meg gjerne på Facebook og få linker til alle nye oppskrifter og tips, trykk her!

Følg meg på Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat meg gjerne hva du baker fra bloggen til: mylittlekitchen

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *