Dumle sjokoladeiskake

IMG_8503

Denne iskaken lagde jeg til farmor sin bursdag forrige helg. Jeg er veldig glad i å lage iskaker, det er så mange spennende varianter man kan lage. Kaken er laget av sjokoladeis med biter av herlig dumle-sjokolade og pyntet med smeltet sjokolade. Iskaker er perfekte å lage om sommeren og supre å servere i sommerlige besøk. Fantastisk kombinasjon med sjokolade og seig karamell. Denne dumle sjokoladeiskaken må du bare prøve!

IMG_8504

Oppskriften passer til en 23 cm springform.

Dumle sjokoladeiskake:

  • 200 g melkesjokolade
  • 250 g mørk sjokolade
  • 3 egg + 2 eggeplommer
  • 230 g sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 pakke dumle sjokolade
IMG_7881

Hakk melkesjokoladen og legg den langs kanten i formen med bakepapir i bunnen.

1

Smelt halvparten av den mørke sjokoladen i mikroen. Tilsett resten av sjokoladen og rør godt sammen til alt smelter. Sett sjokoladen til side.

Ha 3 egg og 2 eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang i en bolle. Kok opp vann i en kjele og hold bollen over. Visp til eggedosis, mens bollen varmes opp fra dampen fra vannet.

Pisk kremfløten til krem. Bland kremen med eggedosis.

IMG_3443-400x600

Tilsett flytende mørk sjokolade og rør alt sammen.

IMG_7889

Hell sjokoladeisen i formen. Del dumble-sjokoladene i biter og strø oppå isen i formen. Pynt deretter med litt smeltet sjokolade oppå kaken.

IMG_8501

Sett kaken i frysen til isen stivner og la den stå, til den skal serveres. Iskaken bør tas ut av fryseres 15 minutter før den skal spises.

IMG_8508

Del gjerne videre :-)

Følg meg gjerne på Facebook og få linker til alle nye oppskrifter og tips, trykk her!

Følg meg på Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat meg gjerne hva du baker fra bloggen til: mylittlekitchen

– Thea

2 kommentarer

  1. Helene Berglund

    Den ble veldig flytende når alle ingredienser var blandet. Er dette feil?

    1. Hei! Den skal ikke være veldig flytende etter du har blandet inn pisket krem. Da skal konsistensen være som tynn krem.
      Godt nyttår :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *