Bringebærscones

IMG_8677

Saftige og gode scones med friske bringebær! Kjempegode og supre når du unner deg en luksusfrokost eller når du får lyst på noe ekstra godt til lunsj. Scones trenger ikke heve, og er derfor raske og enkle å lage til frokost samme morgen. Server bringebærsconesene varme og nystekte. De kan spises som de er eller serveres med pålegg om du ønsker det.

Tips! Bytt ut litt av hvetemelet med grovt mel om du ønsker grovere scones. 

Bringebærscones:

6 stk

  • 200 g hvetemel
  • 50 g smør
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g bringebær

Sett ovnen på 200 grader.

IMG_8637

Skjær kjøleskapskaldt smør i terninger og ha det i en bolle med hvetemel. Jeg smuldrer smøret med hendene, men du kan også kjøre deigen i en kjøkkenmaskin. Smuldre smøret inn i deigen eller kjør det til en fast deig i en kjøkkenmaskin. Pisk sammen egg og melk, og rør inn i deigen. Tilsett havregryn, bakepulver og vaniljesukker.

IMG_8644

Ha bringebærene i deigen og bland de forsiktig inn.

IMG_8655

Bruk 2 skjeer og lag 6 like store klatter med deig på et stekebrett med bakepapir. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.

IMG_8677

Server sconsene varme og nystekte. De smaker godt som de er fylt med bringebær, men de kan også spises med pålegg om du foretrekker det.

IMG_8679IMG_8684

Klikk gjerne på «LIKER» om du fikk lyst å teste ut oppskriften :-)

Ønsker dere alle en fin dag!

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *