Marits rundstykker

IMG_7870

Da jeg var i Oslo i vår, besøkte jeg min bestemors søster, Marit. Hun hadde bakt de herligste rundstykkene til vi kom på besøk. Marit er damen som baker alt selv og alltid har hjemmebakt brød og rundstykker på lur. Jeg fikk sikret meg oppskriften og vil dele oppskriften videre med dere. Rundstykkene er halvgrove og jeg formet de slik som Marit pleier å forme de, runde og avlange.

IMG_7874

Takk for oppskriften Marit!

Marits rundstykker:

10 store / 20 små

  • 300 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvete (annet grovt mel)
  • 1/2 ts salt
  • 50 g smør
  • 1 ss sukker
  • 3,5 dl melk
  • 50 g gjær

Ha mel, salt og sukker i en bolle. Smuldre i mykt smør. Rør ut gjæren i lunken melk. Tilsett melken litt etter litt i det tørre. Elt til deigen slipper bollen.

IMG_7798

Sett deigen til heving et lunt sted med et kjøkkenhåndkle over og la den heve til deigen er dobbelt så stor.

IMG_7814

Del deigen i 10 store eller 20 små emner og form til rundstykker. Jeg formet rundstykkene slik Marit pleier å gjøre det, som du ser på bildet over. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir.

Stek ved 250 grader i 12-15 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist eller server nystekte og varme.

IMG_7873IMG_7879

Klikk gjerne på «Liker» om du vil teste ut Marit sine rundstykker :-)

– Thea

2 kommentarer

  1. Dette ble nydelige rundstykker. Jeg byttet ut en del av hvetemelet med kruskakli,havregryn og litt solsikkefrø. Baker alltid med speltmel. Kan trygt anbefales

    1. Så herlig! Kjekt å høre rundstykkene falt i smak :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *