Nugatti-bollekake med appelsinglasur

I går ville jeg diske opp med noe godt til påskeaften. Resultatet ble en bollekake fylt med Nugatti og toppet med en smakfull appelsinglasur. Det ble en litt påskete kombinasjon, samtidig som dette er noe som smaker godt året rundt. Bollekaken ble veldig saftig og god, og appelsinglauren på toppen gjorde virkelig susen.

IMG_0699

Jeg brukte en kvadratisk form med målene 24×24 cm. Itillegg fikk jeg et par boller utenom.

Nutgatti-bollekake:

  • 2,5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 ts salt
  • ca. 500 g hvetemel
  • 1 boks nugatti
  • 1 sammenvispet egg til pensling
IMG_0564

Varm melken til 37 grader. La smøret smelte i den lunkne melken. Det er lurt å skjære smøret i mindre biter, slik at det smelter fortere. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Tilsett salt, sukker og ett sammenvispet egg. Ha i hvetemel.

IMG_0656

Kna til en smidig og jevn deig. Strø litt mel over deigen og sett den et lunt sted til heving i 1 time, til den er dobbelt så stor.

Kjevl ut deigen til et stort rektangel og smør Nugatti utover. Jeg kjørte med med masse Nugatti i mine, en helt boks faktisk haha. Men du kan bruke den mengden du ønsker.

IMG_0668

Rull deigen sammen til en pølse. Bruk en kniv og skjær pølsen i like store stykker og plasser i formen med litt mellomrom mellom hver. Dersom du har mer igjen av pølsen etter kan du steke bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev på kjøkkenbenken i 30 minutter og pensle med sammenvispet egg før steking.

IMG_0678

Stek midt i ovnen ved 190 grader i 10-12 minutter. Nugattien gjør at bollene blir ekstra mørke på toppen, siden sjokoladen blir fortere stekt enn bolledeigen. Avkjøl litt i formen, før du har over glasuren.

Appelsinglaur:

  • melis
  • 1/2 appelsin, saft og revet skall

Bland sammen melis og appelsinsaft til en passe tykk glasur. Tilsett litt revet appelsinskall for mer appelsinsmak.

IMG_0681

Ha appelsinglasuren oppå bollekaken, dryss med revet appelsinskall og server.

123

Håper dere alle har hatt en strålende påske og ønsker dere i Bergen en god vinterferie den kommende uken :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *