Valnøtt rundstykker

IMG_0299

I dag vil jeg dele disse herlige rundstykkene med valnøtter som er supre å ha med seg i matpakken. Hjemmebakte rundstykker er det beste! Jeg hadde med meg rundstykkene på skolen med ost, skinke og litt ruccola – en god lunsj som gir deg påfyll av energi som holder gjennom resten av skoledagen.

Jeg pleier alltid å bake mange rundstykker om gangen og heller fryse ned, slik at jeg enkelt kan ta opp når jeg trenger og ha med på skolen til lunsj. Om du ikke ønsker å bruke valnøtter, kan de erstattes av andre nøtter eller frø, eller bare sløyfes helt.

IMG_0302

Denne oppskriften gir cirka 24 store rundstykker.

Valnøtt rundstykker:

  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • 3 dl melk
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 100 g sammalt hvete
  • 100 g valnøtter
  • 500 g hvetemel

Smelt smør, tilsett vann og melk og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i blandingen. Rør inn salt og sammalt hvete.

IMG_0238

Finhakk eller grovhakk valnøttene etter hvor store biter du ønsker i rundstykkene. Bland i nøttene. Tilsett 400 g hvetemel. Arbeid deigen kraftig eller elt i en kjøkkenmaskin, og tilsett mel litt etter litt til deigen er smidig, men ikke for fast.

IMG_0236
Rundstykker til heving

Dekk deigen til med kjøkkenhåndkle og la heve i 1 time på kjøkkenbenken. Ha deigen på et bakebord med litt mel. Trill til en pølse og del opp i cirka 24 like store deler. Form til runde, avlange rundstykker.

Plasser rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve i 20 minutter på kjøkkenbenken. Snitt rundstykkene på toppen med en skarp kniv og pensle med vann før steking.

Stek ved 220 grader i 15-20 minutter til rundstykkene er gjennomstekte. Avkjøl på rist. Rundstykkene kan fint fryses.

IMG_0288

Supre rundstykker å ha med i matpakken på skole eller jobb!

IMG_0299
Serveringstips: smaker godt med ost, skinke og litt ruccolasalat :-)
IMG_0302

Ha en fin dag!

-Thea

10 kommentarer

  1. De skal jeg lage!!! :)

    1. Så gøy å høre Camilla! Ha en fin dag :-)

  2. Ser kjempegodt ut!

  3. Disse må prøves! Takk for oppskrift☺

    1. Så hyggelig å høre at du liker oppskriften! Håper det smaker :-)

  4. Tone Nilsen

    Hei, kan jeg bruke jyttemel i oppskriften tror du?

    1. Hei! Det har jeg aldri prøvd, så vet ikke hvordan det vil bli, men det er bare å prøve :-) Håper rundstykkene blir bra!

  5. Gunn Berit Kvamstad

    Hei. Skal det være 400 eller 500 gram mel?

    1. Det er 500 g hvetemel totalt i oppskriften, men du skal først tilsette 400 g av dette melet, før du tilsetter resten litt etter litt mens deigen elter :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *